Kaart mei-juni 2019 - De Zoete Kers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kaart mei-juni 2019

3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen:
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50

GEEN VERHOGING VAN DE MENUPRIJS VAN € 27,50 IN 2019, ONDANKS DE BTW-VERHOGING.



Menukaart mei-juni 2019

Voorgerechten:

·         Huisgemaakte romige soep van grove Maille mosterd met opgeslagen room met bieslooksnippers  (ook vegetarisch mogelijk)

·         Brabantse Bourgondische paté met kleine salade en een veenbessencompote en sinaasappelschilletjes

·         Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)

·         “Pollo Tonnato”, rollade van gebraden kipfilet met tonijnmayonaise, kappertjes, spekjes en gemarineerde courgette

·         Viscombinatie van huisgemaakte terrine van gemarineerde Noorse zalm gevuld met tongscharfilet en een cocktailtje van surimi krab met cocktailsaus

·         Serranoham dungesneden op een kleine salade met gedroogde pruimen en een uien-appelstroopmarmelade

·         Dungesneden gerookte lamsbout met een salade van venkel en gedroogde tomaat met een frisse dressing van tijm en honing

·         Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook

·         Drieluik van vlees, bestaande uit: gerookte ribeye, gerookte ganzenborst en gebradenlamsribbetjes begeleid met een compote van veenbessen en een groene mosterdmayonaise  (bijbetaling € 3,50 p.p.)
  
B
ij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels  geserveerd.

Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar € 3,00  voor.


Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade,  compote en verse frites geserveerd.

Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij € 3,00  per schaaltje extra.
 
Hoofdgerechten:

·         Gebakken verse Noorse zalmfilet met een venkelkorstje met een romige saus van dille

·         Dorade Royal filets (zeebrasem, zoutwater uit de Middellandse zee), gebakken met een saus van gedroogde tomaat en basilicum

·         Gebakken heekfilet (kabeljauwachtige rondvis, zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een frisse saus van verse tuinkruiden

·         Huisgemaakte stoofpotje van kippendijenfilets met kerrie, gebakken spekjes en gedroogde tomaat

·         Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een romige saus van groene verse pepertjes

·         Huisgegaarde kalfssukade aan één stuk gegaard in eigen keuken, met een saus van stokzwammetjes en dragon

·         Langzaam gegaarde parelhoenbout met een frisse saus van honing en limoen

·         “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een romige saus van truffels  (bijbetaling €  5,50 p.p.)

·         “Specialiteit van de chef”, gebakken Friander kalfsoester met een rolletje kalfswang met een kruidenkorstje en een Madeirasaus  (bijbetaling €  3,50 p.p.)

Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.

SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:

Gebakken zeetong

in de roomboter gebakken van 400 gram.

Bijbetaling €  18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)

Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat  liever zelf doet.

*** Vegetarisch menu ***

Gegrilde pompoencarpaccio met Parmazaanse  kaassnippers en een dressing van rode uien
OF
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een  wolkje opgeklopte room
***
Gevulde artisjokbodems met een groenteragout en  chocchi met een kruidensaus
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen €  27,50.

Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs

Nagerechten:

·        Witte chocolademousse geserveerd met kersenroomijs, amarenasaus en slagroom

·        Mango-bavaroistaartje met mangoroomijs, slagroom en mangosaus

·        Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom

·        Cheesecake met een bastognebodem met verse aardbeien, aardbeiensaus en aardbeienroomijs

·        “Opoes Coupe”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met advocaat en een vleugje chocolade saus met slagroom en karamelsnippers

·        Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen

·        Drie verschillende soorten Italiaanse kazen bestaande uit: Taleggio (gepasteuriseerde koemelk), Provolone (gepasteuriseerde koemelk) en Toma Piemontese (rauwe koemelk) met honing geserveerd

·        “Baileys Coffee”, Baileys, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room  
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling €  2,- p.p.)

·        “Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd

Dessertwijnen € 4,25:

  • Muscat de Samos, Samos-Greece


  • Moscato d’Asti


  • Muscat de Beaumes de Venise


Port € 5,50:

  • 10 year old tawny port


Koffie/thee en koffievariaties:

  • Koffie/thee…          € 2,35

  • Espresso…               € 2,35

  • Dubbele espresso.. € 3,40

  • Cappuccino…          € 2,65

  • Koffie verkeerd..     € 2,65

  • Irish Coffee…          € 6,75

  • French Coffee…      € 6,75

  • Caffè Italiano…      € 6,75

  • Cafe Brazil…            € 6,75


Witte wijnen € 22,50:                                            
      
Pinot   Blanc Bestheim
Elzas,   Frankrijk                      Per glas € 5,00      


Chardonnay Reserva Montes
Valle Central, Chili                 Per glas € 5,00    

Sauvignon Reserva Montes
Valle Central, Chili                 Per glas € 5,00    


Rode wijnen € 22,50:


Pinot Noir   Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00

Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina               Per glas € 5,00

Shiraz, George Wynham          Per glas   € 5,00

Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                    Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                     
      
Sauvignon blanc / Chardonnay, Bonsai,   
Valle Central, Chili

Glas             € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles              € 17,95
     
Rode huiswijn:

Syrah / Cabernet Sauvignon, Bonsai,
Valle Central, Chili

Glas             € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95          
Fles              € 17,95

Bieren:

Amstel bier 5% (tap)……………………………………………………………………….€ 2,75
Brand bier 5% (flesje)……………………………………………………………………..€ 2,65
Palm 5,2%………………………………………………………………..€ 3,75
Duvel 8,5%……………………………………………………..............€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………………€ 3,75
Leffe Blond 6,6%………………………………………………………..€ 3,50
Westmalle Dubbel 7%…………………………………………………€ 4,25
Westmalle Trippel 9,5%………………………………………..........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%.........................................................€ 5,25
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………….€ 3,75
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)..vanaf € 3,75


Alcohol vrij:                                                            

Radler (citroen)…………………………………………………………€ 3,50
Amstel Malt……………………………………………......................€ 3,00

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu