Meng yoghurt met zout en laat een paar uur achter. Deze snack laat niemand onverschillig

Als u op zoek bent naar een originele snack die uw gasten zal verrassen, kijk uit naar een eenvoudige maar spectaculaire combinatie van yoghurt en zout. Dit ongebruikelijke recept vereist minimale inspanning, maar het resultaat zal alle verwachtingen overtreffen. Het verlaten van yoghurt met kruiden voor een paar uur geeft u een rijke en hartige smaak, die zal een geweldige aanvulling op elke tafel. We hebben het over de voorbereiding van het lab thuis. Hoe doe je dat?

Het maken van labne is een simpele operatie die yoghurt verandert in kaas. Dit uitstekende product heeft een delicate smaak en is opgenomen in vele gerechten. Het is heel makkelijk te maken.

Wat is Labne en hoe wordt het gegeten?

Labane is een traditionele yoghurt room / kaas die thuis kan worden gemaakt en geserveerd met verschillende ingrediënten.

Deze kaas wordt verkregen door yoghurt te persen. Het resultaat is een romige, dichte textuur met een rijke smaak.

Labne is rijk aan eiwitten en heeft een lagere glycemische index dan yoghurt. Het is echter een uitstekende bron van probiotica die de immuniteit en spijsverteringsprocessen in ons lichaam verbeteren.

Roomkaas kan worden verspreid op brood of labash. Het past goed bij olijfolie, specerijen en verse kruiden. Het kan ook worden toegevoegd aan salades, waardoor ze een romige textuur en licht zuur.

Labne wordt vaak geserveerd als een snack samen met groenten, chips of plat brood. Kaas is ook geschikt als bijgerecht voor soep of stoofpot.

En soms wordt lab gebruikt in desserts, mengen met honing en fruit.

Labne is een universeel product dat gebruikt kan worden in allerlei gerechten!

Hoe maak je labne thuis?

Het is heel gemakkelijk om kaas te maken in uw eigen keuken. Alles wat je nodig hebt is:

  • Yoghurt - 1-2 sts;
  • zout - 1 tsp.

Gewoon seizoen 1/2 grote pakketten van natuurlijke yoghurt, seizoen met zout en mix. Doe de massa in een gaas of een zeer fijne zeef en laat het vloeibare serum stromen in een coop of pan. Trek er iets zwaars aan.

De kaas zal 's nachts in de koelkast bevriezen. In de ochtend kunt u extra knijpen en afvoeren overtollige water, hoewel dit niet langer nodig moet zijn.

De kaas krijgt een mooie vorm en kan worden geserveerd op een diepe plaat, besproeid met olijfolie en bestrooid met groen en chili.