De herfst is pompoentijd. Deze gezonde groente is te vinden in tientallen verschillende recepten - soepen, hoofdgerechten, taarten en eenvoudige snacks. Iets minder vaak gebruikt als ingrediënt in taarten, maar het is de moeite waard. Het is niet alleen heerlijk, maar ook erg mooi.
Pompoen wrongel "Zebra" is een taart waarin de belangrijkste rol, naast de seizoensgroenten, natuurlijk speelt een zachte, smeltende crème in de mond. Dit duo verdient applaus. En hoe makkelijk is het om ze te combineren om heerlijke gebakjes te maken die je familie zullen behagen?
Hoe maak je een pompoentaart?
Pumpkin ingrediënten:
- ongeveer 600 g pompoenpuree;
- 100 g suiker;
- 3 eieren;
- 240 g tarwemeel;
- 1,5 theelepel bakpoeder;
- 70 g boter.
Ingrediënten voor huiskaas:
- 600 g zachte cottagekaas;
- 330 g suiker;
- 3 eieren;
- 70 g boter;
- 1 zak vla (kan worden vervangen door een grote lepel maïszetmeel met zure room);
- 2 theelepels natuurlijk vanilleextract (kan worden vervangen door een zakje vanilline).
Topping (facultatief):
- 2 el pompoenpuree;
- 100 g witte chocolade;
- 1 el boter;
- 1⁄2 schil sinaasappel.
Daarnaast:
- 150 g koekjes;
- 70 g boter.
Bereidingsmethode:
Snijd de koekjes fijn, u kunt een blender gebruiken. Meng met warme boter. Verschuif dit mengsel in een met perkament beklede cakevorm en koel 40 minuten af in de koelkast.
Nu is het tijd om de crème te bereiden. Combineer de cottagekaas met de overige ingrediënten en sla tot een homogene massa.
Bereid de pompoenmassa op dezelfde manier - meng alle ingrediënten samen.
Beide massa's moeten dezelfde consistentie hebben.
Haal dan de cakevorm uit de koelkast en, lepel na lepel, wissel de twee mengsels, water in het midden.
Zet in een voorverwarmde oven van 170 °C en bak gedurende 50 minuten.
Nu heb je tijd om de topping voor te bereiden. Combineer boter en chocolade in een waterbad. Als ze vloeibaar worden, voeg pompoenpuree en geraspte sinaasappelschil toe.
Schenk dan deze gebakken taart in. Koeling en de taart is klaar om te eten. Geniet ervan!
Hier zijn enkele manieren om dit heerlijke dessert te maken: