Hoe maak je knapperig spek zonder boter? Culinair heeft de gemakkelijkste manier getoond

Hoe maak je knapperig spek zonder boter? Culinair heeft de gemakkelijkste manier getoond

Alle liefhebbers van heerlijk eten weten dat knapperige bacon niet alleen een geweldig ontbijt is, maar ook een veelzijdig ingrediënt voor veel gerechten. Braadvlees in olie is echter niet erg nuttig voor ons lichaam. Maar wist je dat er een caloriearm alternatief is dat de perfecte knapperige korst zal bereiken? In TikTok liet zich een truc zien die zeker fans van spek zal behagen. En de kok deelde een andere manier.

Hoe bak je bacon zonder boter?

In TikTok-account legde Let

Eerst deed de auteur een stuk vlees op een koude pan, en goot daarna genoeg water om het oppervlak van de stukken vlees te bedekken.

Inclusief het fornuis op een middelhoog/laag niveau, ging de kok verder Let. Eet, toevoegend dat het gebruik van water kunt u een lage en zachte kooktemperatuur te handhaven, zodat het vlees vocht behoudt en het vet verdwijnt.

"Als je spek toevoegt aan een hete pan, heeft het vet geen tijd om volledig te smelten, zodat het 'rubber' kan worden en je moet het spek overkoken om een knapperige korst te krijgen," verklaarden ze.

Volgens de expert, in het geval van frituur zonder olie, tegen de tijd dat het water kookt, het vet in de bacon is al volledig gesmolten, wat zal geven het een mooie crunch, niet een uitgebrand uiterlijk. Wat?

Laten we eten toegevoegd dat als je bacon met een grote hoeveelheid vet, kunt u afmaken koken wanneer het water verdampt.

De rekening werd daarentegen voortgezet: "Als je bacon gebruikt die niet veel vet in zich heeft, net voordat het water verdampt, voeg dan wat olie toe aan de pan, want zodra het water is verdampt, wil je genoeg vet in de pan om het koken te voltooien." Zodra het water is verdampt, koken tot het gewenste niveau en draai de stukken om om het koken te voltooien. Wat?

Andere TikTok gebruikers deelden hun eigen technieken, met één opmerking: "Gewoon het spek op de grille zetten in de oven bij 220C, 10 minuten koken en klaar."

"Of zet gewoon het spek tussen de tafeldoekjes en gooi ze in de magnetron voor twee tot drie minuten (afhankelijk van de magnetron)," een ander toegevoegd.

De derde zei, Wat?

Hoe vervang je de pan?

Op zijn beurt, Natasha Kravchuk, de chef-kok en oprichter van Natasha

"De diafragmamethode is veel makkelijker dan koken op een fornuis of bakken in de oven omdat het snel, minder vuil is en de oven niet hoeft voorverwarmd te worden," legt ze aan Express.co.uk uit.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar het koken van spek in een friteuse is veel beter dan in een bakpan of oven, omdat het niet alleen gezonder is, maar ook smaak en textuur verbetert.

Natasha, net als Let

"Zet het spek op 180C en zet een timer op zeven minuten," adviseerde ze.

De kooktijd voor spek in een friteuse hangt af van het model, maar een totaal van zeven minuten is standaard. Als je meer knapperig spek wilt, zet dan de timer op acht tot negen minuten, en als je dikgehuid spek gebruikt, dan 10-12 minuten.

Hoe is het nieuws?

Vorige publicatie: Meng yoghurt met zout en laat een paar uur achter. Deze snack laat niemand onverschillig

Volgende publicatie: Deze groene spread op brood is niet alleen lekker, maar ook nuttig. Hier zijn 2 recepten om in 5 minuten te koken

Gerelateerde publicaties