Hoe te koken heerlijke halva thuis? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig.

Hoe te koken heerlijke halva thuis? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig.

Halva kan gemakkelijk worden gekocht in winkels. Afgewerkte levensmiddelen bevatten echter vaak veel onnodige en schadelijke additieven, waaronder smaakversterkers, gehydrogeneerde vetten en grote hoeveelheden suiker. Daarom is het beter om het thuis te koken - het is niet moeilijk en vereist niet veel inspanning. Het enige waar je jezelf mee moet bewapenen is geduld. Zoetheid moet veel tijd in de koelkast doorbrengen.

Hoe zelfgemaakte halva te maken met 2 ingrediënten?

Khalwa (uit het Arabisch. khalava - "zoetheid") - oosterse zoetheid van karamelmassa geklopt met een schuimende stof en gemalen geroosterde noten, pinda's, oliehoudende zaden (zonnebloem, sesam), met een massafractie van ten minste 25% vet.

Het kan echter worden bereid met slechts twee ingrediënten. Het is voldoende om de zaden van zonnebloem (of sesam) in een droge pan te bakken, ze in een blender te malen en te combineren met één zoet ingrediënt.

Vloeibare honing is het beste. Vervolgens moet u het resulterende mengsel overzetten naar het formulier voor fruitpasteien en in de koelkast zetten. De volgende dag is de halva klaar voor gebruik.

Stap voor stap recept voor thuis halva

Kooktijd: 6-8 uur.

Aantal porties: 8.

Ingrediënt:

300 g zonnebloempitten (zonder schaal) of 1,5 kopjes sesam; * 100 ml vloeibare honing (voor sesam - 3 eetlepels honing).

Bereidingsmethode:

Braad de zonnebloempitten in een droge pan. Ze moeten lichtjes worden geblust en een geur afgeven. Wees voorzichtig om ze niet uit te branden, anders zullen ze bitter worden.

Laat de zaden afkoelen. Daarna fijnmalen in een blender.

Combineer de gemalen zaden met honing. Meng beide ingrediënten zorgvuldig. Het afgewerkte mengsel moet de consistentie van plasticine hebben.

Verplaats het in een geschikte vorm en druk erop. Vergeet niet om het formulier te bedekken met een film.

Plaats het formulier met halva gedurende 6-8 uur in de koelkast. Ideaal, vannacht.

Raad: Als u geurige halva wilt maken, voeg dan een paar vanillepads of een paar eetlepels natuurlijke cacao toe aan het zonnebloem- en honingmengsel.

En hier is nog een recept voor een eenvoudige home halva:

Is halva nuttig?

Home zonnebloem halva is veel nuttiger dan het eindproduct verkocht in winkels. Het bevat geen kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers. Het is vrij van suiker en andere onnodige additieven.

Bovendien, vergeet niet dat de zaden die de basis vormen van delicatessen zijn een bron van onverzadigde vetzuren, evenals vele waardevolle verbindingen die de werking van het lichaam positief beïnvloeden. Deze omvatten vitaminen E, C, D en A, alsmede fosfor, kalium en zink. Ze wassen vrije radicalen uit het lichaam, verbeteren het uiterlijk van haar, huid en nagels, evenals vertragen het verouderingsproces en versterken immuniteit, beschermen tegen ziekten.

Echter, vergeet niet dat zelfs gezonde snacks gegeten in overmaat schade kan veroorzaken. Halva - zelfs thuis - wanneer verbruikt overmatig bijdraagt aan gewichtstoename. Overgewicht is schadelijk voor de gezondheid en verhoogt het risico op vele ziekten zoals atherosclerose, diabetes, hypertensie, osteoartritis en kanker.

Hoe is het nieuws?

Vorige publicatie: Hoe maak je pompoen "zebra" klaar? Deze seizoensgebonden taart zal u verrassen met een geweldige smaak

Volgende publicatie: Dit geheime ingrediënt zal paddestoelsoep in een meesterwerk veranderen. De kok deelde een recept waar iedereen mee om kan gaan.

Gerelateerde publicaties