Als je van ongewone lekkernijen houdt, dan is dit recept alleen voor jou. Meng melk en bietensap en je zult je verrassing niet verbergen. Wat er uit komt is zo lekker dat je het waarschijnlijk veel vaker zal koken. Lees verder en je zult precies weten waar het over gaat.
Op het eerste gezicht is het combineren van melk en bietensap niet het beste idee. Aan de andere kant is het de moeite waard na te gaan of er iets slechts uit deze combinatie kan komen of dat het schadelijk kan zijn. Blijkt van niet. Vanwege deze twee ingrediënten kun je zelfgemaakte kaas maken, die je niet in de winkel vindt.
De smaak is geweldig en de voorbereiding is eenvoudig. Je moet gewoon wat tijd en geduld doorbrengen. Over het maken van kaas van bietensap kun je leren van het recept hieronder.
Melk, bietensap en wat nog meer?
Alvorens het recept te bestuderen, moet je ook weten wat je nodig hebt. Je kent de belangrijkste ingrediënten al: bietensap en melk. Ook andere producten zullen nodig zijn. Er zijn niet veel van hen, die u zult zien door te kijken naar de lijst hieronder. Foto's van het maken van kaas zijn afkomstig van het Einfaches Rezept kanaal, dat u op YouTube kunt vinden.
Ingrediënten:
- 2 liter melk;
- 1 theelepel zout (met glijbaan);
- 3-4 bieten;
- 1 citroen.
Recept voor bietensapkaas
Giet de melk in de pan en voeg zout toe. Roer grondig en vervolgens verwarmen op een gemiddelde warmte tot koken.
Schil ondertussen de bieten, snijd ze in stukken en roer. Smeer de pulp door een zeef in een kom.
In de resulterende sap knijp het sap van citroen. Roer en giet het mengsel in warme melk. Kook alle 7-10 minuten tot het serum scheidt.
Plaats de zeef op de rand van de kom en bedek hem met gaas. Giet de inhoud van de pot erdoorheen. Verzamel de kaas en wikkel het dan in gaas. Zet het vijf uur onder de pers.
Het moet ongeveer 300 gram kaas maken. Als alles klaar is, snijd je in stukken en dien je je familie.