Ondanks het feit dat tomaten het hele jaar in winkels worden verkocht, laat hun smaak vaak veel te wensen over. Immers, het is moeilijk om iets te verwachten van groenten geteeld in een kas wanneer de temperatuur daalt zelfs onder nul buiten het raam. Er is echter een manier om hun smaak te herstellen.
Off-season tomaten zijn waterig, hebben geen speciale smaak, en het vlees zelf lijkt meer op karton dan een gezonde en smakelijke groente. Maar ze zijn ook duur. De makkelijkste manier om te zeggen dat je ze gewoon niet hoeft te kopen, maar na deze manier van denken, kun je veel groenten opgeven.
Echter, in plaats van te huilen over een kaas en tomaat sandwich zonder smaak, mentaal vloeken voor overbetalen, bereiden een levensreddende zonsondergang.
Gebeitste tomaten
Pickling of beitsen zijn eenvoudige manieren om tomaten meer smaak te geven. Deze methoden kunt u uw favoriete specerijen toe te voegen aan de natuurlijke smaak van tomaten te verbeteren en onthullen hun beste kwaliteiten.
Ingrediënt:
- 500 g kleine tomaten;
- 1 bol;
- 100 ml olie;
- 1 tl honing;
- 1 theelepel zout;
- halve theelepel peper;
- een halve theelepel gedroogde basilicum;
- 1 theelepel tomatenpasta.
Bereidingsmethode:
Steek elke tomaat door met een tandenstoker om beter de aroma's van de marinade te absorberen.
Fijn een kleine bol knippen en samen met de tomaten in een pot doen.
Combineer in een kom boter, honing, zout, peper, basilicum en tomatenpasta. Roer grondig.
Zet een marinade op de tomaten. Sluit de pot met een deksel en schud zachtjes zodat de marinade de groenten in de pot goed bedekt.
Bewaar het blik minstens 24 uur in de koelkast. Hoe langer je tomaten marineert, hoe verzadigder hun smaak zal zijn. Geweldig voor salades, sandwiches, lunchmaaltijden of als zelfstandige snack.
Een eenvoudig recept
Er is nog een eenvoudige marinade die tomaten lekkerder maakt op broodjes of in salades.
Ingrediënten:
- 500 g kleine tomaten;
- 1 middelste bol;
- 2-3 stengels selderij;
- 500 ml water;
- 1 tl zout;
- sommige pepererwten,
- 1 laurierblad.
Bereidingsmethode:
- Kook water met zout, dan koel.
- Snijd de uien met veren, de selderij stengels met blokjes.
- Punctie elke tomaat met een tandenstoker om beter absorberen van de smaken.
- Zet de tomaten, uien, selderij, peper en laurierblad onderaan de gesteriliseerde pot.
- Vul alles met gekoelde pekel.
- De pot verdraaid en minstens een half uur gereserveerd. Hoe langer de tomaten marineren, hoe verzadigder hun smaak zal zijn.
Als je wilt dat je tomaten een tweede leven krijgen, probeer dan onze pekel en marinade recepten. Ze zullen zelfs wintertomaten veranderen in een echt smaakfeest.