Dit geheime ingrediënt zal paddestoelsoep in een meesterwerk veranderen. De kok deelde een recept waar iedereen mee om kan gaan.

Paddestoelenoep is een van de meest heerlijke manieren om een bosgewas te bereiden in de keuken. Als je terugkomt van een "rustige jacht" met een paar borovichoks, dan hebben we voor jou een eenvoudig recept voor het eerste gerecht gebaseerd op hen. Deze zachte en voedzame soep zal u zeker verrassen met zijn smaak en opvrolijken. Het geheim zit niet alleen in paddenstoelen, maar ook in een hartig ingrediënt dat chef Robert McLovich adviseerde toe te voegen. Zo maak je paddestoelsoep volgens zijn recept.

Robert Maklovich is een Poolse kok en culinaire journalist, de schepper van vele culinaire programma's. Hij werd vooral bekend als een reiziger, onthullen aan zijn kijkers de geheimen van de keuken over de hele wereld. De expert laat niet alleen zien hoe te koken, maar inspireert ook om nieuwe smaken en vergeten producten te ontdekken.

Tijdens de herfst koude en regenachtige recepten stevig en warm soepen kunnen beter werken dan elke deken. Mushroom soepen zijn het onderwerp van liefde van vele fans van eerste gerechten.

Meestal wordt de bereiding van dergelijke soep echter beperkt tot de toevoeging van een paar gedroogde varkens in bouillon of borsjt. Maar er zijn meer interessante opties.

Dus, met een minimale inspanning, kunt u koken een prachtige paddenstoel soep zoals in een restaurant. Naast de klassieke ingrediënten gaat het om een ander geheim additief. En dit is... port. Het zal de smaak van het gerecht verrijken en het verlangen om een extra portie te eten veroorzaken. Er is maar één glas nodig.

Portwijn (van Duits. Portwein - wijn uit Porto), Porto (vanaf haven. vinho do Porto) - versterkte wijn, die in het noordoosten van Portugal wordt geproduceerd in de vallei van de Douro.

Wit-Russisch kan portwijn vervangen door versterkte wijn. Dit is een drank waarvan de sterkte wordt versterkt door een sterkere alcoholische drank (alcohol of wodka). Meestal is de sterkte van deze wijn van 15 tot 22 graden.

Paddestoelenoep recept van Robert McLovich

Ingrediënten:

  • 500 g verse witte paddenstoelen,
  • 1 liter plantaardige bouillon,
  • 1 eetlepel boter,
  • 1 bol,
  • 1 eetlepel tarwemeel,
  • 2 dooiers,
  • Een halve kop zoete room,
  • 1 kopje portwijn (gealcoholiseerde wijn),
  • Peterselie,
  • Dill,
  • Zout, peper naar smaak.

Bereiding:

  1. Reinig de paddenstoelen grondig en snijd ze in middelgrote stukken.
  2. Braad de gesneden uien in boter, voeg de champignons toe en bak 10 tot 12 minuten tot de champignons bruin zijn.
  3. Aan het einde van de frituur, zout ze, peperchit en voeg een lepel bloem. Roer het allemaal op.
  4. Giet geleidelijk groentebouillon in de champignons, zodat er geen klonters zijn.
  5. Voeg een glas port toe aan de soep en kook gedurende 30 minuten over middelmatige warmte.
  6. Meng de room met dooiers in een aparte kom, giet het mengsel langzaam in de soep en roer voortdurend over een laag vuur zodat de dooiers niet stollen.
  7. Bestrooi de soep met gehakte dille en peterselie.
  8. Serveer met brood of aardappelen.

Hoe is het nieuws?