Hoe en waarmee kun je jam voor taart indikken? Er is een betere manier zodat het de smaak niet verandert en niet in de lagen lekt.

Hoe en waarmee kun je jam voor taart indikken? Er is een betere manier zodat het de smaak niet verandert en niet in de lagen lekt.

Als je een zoete taart of taarten gaat maken en er is jam voor de vulling en die is vloeibaar, dan is het helemaal niet moeilijk om dat te verhelpen. Er zijn verschillende manieren om jam voor vullingen in te dikken en ik zal je er meer over vertellen.

Maar ik heb mijn eigen recept), waarmee je een perfecte vulling maakt die niet uit de taartlaag loopt en niet uit de taart lekt.

Hoe en wat is de beste manier om jam in te dikken voor taartvulling?

Er zijn manieren waar iedereen over praat en schrijft, maar geloof me, ze zijn niet allemaal goed genoeg.

Je kunt de meest gebruikelijke traditionele producten gebruiken, zoals bloem, zetmeel, pectine en gelatine om het dikker te maken.

Alleen als je ze gebruikt, kan de smaak veranderen.

Meel of zetmeeldobe toevoegen in een verhouding van 1 el. per 1 glas van 150 ml. vloeibare jam of confituur. Het wordt zo gedaan - in een steelpan (bij voorkeur met een dikke bodem) gegoten jam, verwarmd op laag vuur, zetmeel (bloem) wordt toegevoegd. Dan moet je goed roeren, de klontjes fijnmalen en het geheel heet maken terwijl je constant roert om te voorkomen dat de jam aan de bodem van de pan blijft plakken. Zodra het begint te borrelen, haal je het onmiddellijk uit de pan en laat je het een minuutje al roerend afkoelen.

Als je gelatine gebruikt, moet je die oplossen in een klein beetje water, bij de jam gieten, roeren en in de koelkast zetten. Maar met deze methode wordt de vulling vloeibaar, zelfs bij kamertemperatuur. Dus de betrouwbaarheid is nogal twijfelachtig.

Dus laten we ter zake komen.

Beste manier om jam voor taart in te dikken.

Dit is een neutraal product dat de smaak van de jam niet beïnvloedt. griesmeel.

En nu de noodzakelijke verhoudingen en bijzonderheden van de bereiding.

De hoeveelheid griesmeel hangt af van de dichtheid van de jam. Bij een gemiddelde dichtheid is 1 theelepel met een schuifje voldoende voor 1 kopje jam met een volume van 220-250 ml.

Als de jam een dunne siroop is, moet je 1 eetlepel griesmeel per 220-250 ml jam toevoegen.

Hoe maak je dikke jam voor taartvulling met griesmeel?

1)Giet jam op kamertemperatuur in een steelpan, giet griesmeel erbij en roer. Laat ongeveer 20-30 minuten staan. Gedurende deze tijd zal het griesmeel opzwellen en zachter worden.

2)Zet vervolgens de pan met de jam op het fornuis en verwarm een paar minuten op middelhoog of iets hoger vuur. Breng aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen.

3)Haal van het vuur en laat afkoelen. Daarna kun je het gebruiken waarvoor het bedoeld is.

Voordelen van griesmeel- Verandert de smaak niet. In de jam wordt griesmeel volledig onzichtbaar en voel je geen korrels. Je krijgt de juiste dichtheid en de taartvulling lekt niet bij het snijden.

Getest, ik raad het aan!)

Vorige publicatie: Gebakken groenten met champignons. Ik maak ze meteen met marinade en bak ze in 30 minuten

Volgende publicatie: Caesar met kip - salade thuis. Hoe maak je snel en gemakkelijk een salade met een originele smaak?

Gerelateerde publicaties