Een lekkere salade die elke gepensioneerde zich kan veroorloven. Recept en drie verschillende soorten dressing ervoor

Een lekkere salade die elke gepensioneerde zich kan veroorloven. Recept en drie verschillende soorten dressing ervoor

  • Wij gepensioneerden kunnen het ons niet veroorloven! - Ik zie vaak zulke uitspraken in de commentaren onder dit of dat recept. Vandaag laat ik je een eenvoudig recept zien voor een zeer smakelijke salade met slechts drie hoofdingrediënten. De kostprijs van één portie is ongeveer 80 roebel*.

De salade wordt sappig, lekker en voedzaam. Ten koste van kipfilet en eieren. En verse komkommer voegt een vleugje frisheid toe aan de salade.

Sla het recept op in je sociale netwerken. Vergeet niet om een like te plaatsen en je mening te schrijven in de reacties bij dit recept.

Lentesalade met kip

Hoewel alle ingrediënten nu het hele jaar door verkrijgbaar zijn, kan het op elk moment van het jaar gemaakt worden.

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Braadkip 9 zonder bot en vel - 500 gram;
  • Kruidenmix “Voor kip” - 2 theelepels;
  • Verse komkommer - 1 lange of 2 kleine - 200-250 gram;
  • Kippenei - 2 stuks
  • Salademix - een half pakje;
  • Plantaardige olie (voor het bakken van kip) - 3 el;
  • Dressing (zie hieronder voor dressingopties).

Hoe bereid je salade “Lente” met kip?

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer 20-25 minuten in kipkruiden. Bak gaar in een koekenpan met plantaardige olie. Bak snel in de verhitte olie zodat de kip een knapperig korstje krijgt en de binnenkant van de stukjes niet “als tong” wordt. Leg de kip op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  2. Was en droog de komkommers. Snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
  3. Kook het ei hard, pel het en snijd het in 4 stukken. Of willekeurig, zoals gewenst.
  4. Doe de slamix, komkommers, kip en eieren in een slakom. Roer door elkaar en maak op smaak met een dressing naar keuze.

Drie varianten dressing voor “Lente” salade met kip

Optie #1.

Meng twee theelepels olijfolie met 1 theelepel azijn en 1 theelepel Dijon mosterd.

Variatie #2.

Meng twee theelepels olijfolie met een theelepel mayonaise, een snufje zout en gemalen zwarte peper.

Variatie #3

Meng twee theelepels olijfolie met een theelepel sojasaus en 1 theelepel honing.

Vorige publicatie: Recept voor een speciale Olivier salade voor 8 maart: de dames zullen zowel gevoed als tevreden zijn. Salade met lente-ingrediënten

Volgende publicatie: Neem muskaatpompoen en zilvervliesrijst en maak een erg lekkere risotto met noten. Vergeet op het einde geen kaas toe te voegen

Gerelateerde publicaties