En waarom heb ik niet eerder zo gekookt? Ik neem aardappelen en varkensvlees en het eten is klaar in 60 minuten. Recept voor luie saus in de multicooker.

En waarom heb ik niet eerder zo gekookt? Ik neem aardappelen en varkensvlees en het eten is klaar in 60 minuten. Recept voor luie saus in de multicooker.

Het duurt een paar minuten om klaar te maken en dan komt de keukenhulp in actie. Het gerecht wordt sappig, smakelijk en erg naïef!

Als ik te lui ben om eten te koken, haal ik de multivarka uit het keukenkastje en maak ik snel een lekkere saus met aardappelen en varkensvlees.

Waarom is het “saus” en niet “stoofpot” of gewoon “aardappelen gestoofd met vlees”? Omdat dit gerecht in de regio Krasnodar een saus wordt genoemd. En sinds ik hier (bijna) 8 jaar woon, ben ik dit gerecht ook saus gaan noemen.

Het voordeel van saus met aardappelen en vlees

  • het is snel en gemakkelijk te bereiden;
  • wordt gemaakt van beschikbare producten: aardappelen, uien en varkensvlees;
  • het wordt bereid in een multicooker, je hoeft alleen maar het eten in te laden.

Aardappelsaus met vlees in de multicooker

Ingrediënten

(voor 4-5 porties)

  • verse aardappelen (bij voorkeur geel) - 1kg;
  • verse wortelen - 1 middelgrote wortel
  • varkensvlees zonder been - 500-600 gram;
  • ui - 2-3 middelgrote bollen;
  • kippenbouillon (ik gebruik vaak kippenblokjes) - 1 liter;
  • kruidenmix voor vlees - 1 el;
  • mengsel van pittige kruiden - 1 theelepel
  • plantaardige olie - 1 el;
  • gemalen zwarte peper - een halve theelepel.

Kooktechniek

1. 1. Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in middelgrote stukken. 2. Uien en wortelen schillen en in grote stukken snijden. 3. Snijd het varkensvlees in middelgrote blokjes. 4. Zet de multicooker op de stand “Braden”, voeg uien en vlees toe aan de kom en bak 7-10 minuten. 5. Voeg aardappelen, bouillon en kruiden toe. Roer. 6. Zet de multivarka-modus “Stoven” aan. Sluit de multicooker en vergeet 45 minuten te koken. 7. Na deze tijd is de saus met aardappelen en vlees klaar!

Je hoeft de saus alleen nog maar in diepe borden te doen en te genieten van een heerlijk diner!

Vorige publicatie: Soep in 30 minuten. Een eenvoudig recept voor lekkere kippensoep met boekweit en champignons

Volgende publicatie: Recept voor een speciale Olivier salade voor 8 maart: de dames zullen zowel gevoed als tevreden zijn. Salade met lente-ingrediënten

Gerelateerde publicaties