Gebakken groenten in de oven zijn erg lekker en snel klaar. Zo'n traktatie zal elk feest waardig versieren.
De bijzonderheid van de bereiding - groenten hoeven niet in marinade bewaard te worden, alles gaat veel gemakkelijker.
Groenten met champignons gebakken in de oven - een snel en makkelijk recept.
Ingrediënten (champignons en groenten):
- Verse champignons - 200-250 gr;
- Paprika (rood, geel) - 3-4 st;
- Aubergine - 1 stuk (medium);
- Courgette - 1 stuk (klein);
Dressing (saus-marinade):
- Sojasaus - 2,5 el;
- Mayonaise - 2-3 el;
- Geraffineerde plantaardige olie - 3 el;
- Zout naar smaak;
- Kruiden en specerijen naar smaak.
De bereiding is zo eenvoudig mogelijk
Was en snijd de groenten fijn. Snijd de courgette en aubergine in cirkels. Verwijder het midden van de paprika en snijd in de lengte in plakjes.
Was de champignons, verwijder de vliezen en snijd ze in twee of drie stukken. Snijd ze niet fijn.
Meng de dressing apart. Meng gewoon alle ingrediënten goed door elkaar.
Doe de groenten en champignons in een brede ovenschaal. Giet de dressing erbij en meng goed.
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de groenten bakken als hij heet wordt. Zet het op een middelhoog niveau, verwarm van boven naar beneden. Je hoeft ze niet af te dekken met folie, maar je kunt ze ongeveer 25-30 minuten bakken.
Gedurende deze tijd zullen ze zowel gaar als bruin worden.
Daarna kun je ze op een mooie schaal leggen en versieren met kerstomaatjes of takjes verse kruiden.