Drie recepten voor frisse komkommersalades die je zowel doordeweeks als op feestdagen kunt maken

Drie recepten voor frisse komkommersalades die je zowel doordeweeks als op feestdagen kunt maken

Elk van deze recepten maakt gebruik van eenvoudige ingrediënten, maar de salades zijn voortreffelijk en erg lekker.

Sommigen van jullie hebben deze salades misschien al geprobeerd, maar ik denk dat het voor de meesten een openbaring zal zijn.

Drie komkommersalades met een verschillende spirit: 'Mexicaans', 'Italiaans' en 'Russisch'.

Bekijk mijn recepten, kook thuis met mijn recepten voor jezelf en je geliefden.

Salade met komkommers a la Mexico

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse komkommers - 2 middelgrote vruchten;
  • Maïs uit blik - 1 klein blikje (200 gram);
  • Verse peterselie - 1 klein bundeltje;
  • Mayonaise - 2 el;
  • Gemalen rode hete peper - een halve theelepel;
  • Zout - aan het uiteinde van een mes.

Hoe maak je een salade met komkommers “à la Mexico”?

  1. Was en droog de komkommers. Snijd de komkommers in kleine blokjes.
  2. Open het blikje maïs uit blik en giet het overtollige vocht eruit.
  3. Was en droog de peterselie. Hak fijn.
  4. Meng komkommers, maïs, peterselie en mayonaise in een slakom. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed.

Italiaanse komkommersalade

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse komkommers - 2 middelgrote vruchten;
  • IJsbergsla - 1 kleine kolf;
  • Maïs uit blik - 2 eetlepels;
  • Parmezaanse kaas - 50 gram;
  • Geroosterde zonnebloempitten - 1 theelepel;
  • Zout, gemalen zwarte peper - op de punt van een mes;
  • Olijfolie - voor de dressing.

Hoe maak je een salade met komkommers “Italiaanse stijl”?

  1. Was en droog de komkommers. Snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verdeel de ijsbergsla in bladeren en snijd ze in gelijke vierkanten.
  3. Meng de komkommers, maïs en ijsbergsla in een slakom. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Roer om te combineren.
  4. Leg de salade op een bord, bedek met Parmezaanschilfers en bestrooi met zaden.

Komkommersalade “Russisch”

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse komkommers - 2 middelgrote vruchten;
  • Gekookte aardappelen - 3 middelgrote knollen;
  • Verse radijs - 4-5 stuks
  • Rode sla uien - 1 kleine bol;
  • Graanmosterd - 1 el;
  • Zonnebloemolie - 1 theelepel;
  • Zout, zwarte peper - op de punt van een mes.

Hoe maak je een salade met komkommers “Russisch”?

  1. Was de komkommers en radijsjes, droog ze.
  2. Snijd de komkommers in kleine blokjes en de radijsjes in dunne rondjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Snijd de uien in dunne halve ringen.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Breng op smaak met zonnebloemolie en mosterd. Meng alles door elkaar en serveer.

Ik hoop echt dat je alle drie de salades met komkommers lekker vond. Schrijf in de comments of het zo is.

Vorige publicatie: De eerste reactie als je het serveert is, “Wat is dit voor kisi-kisi-kisi? Is dat echt een salade?” Ja, het is Japanse aardappelsalade! Eenvoudig stap-voor-stap recept

Volgende publicatie: Mama zei altijd “Je moet reuzel in viskoteletten doen!” Ik vroeg me af: “Waarom?”

Gerelateerde publicaties