Tot ze wegging, was ik het nooit met haar eens. Want ik kookte en kookte heerlijke en sappige viskoteletten zonder een grammetje vet. Vandaag deel ik dit recept met jullie. Bewaar het en kook het als lunch of diner voor jezelf en je geliefden.
Viskoteletten volgens mijn recept zijn geliefd bij kinderen, volwassenen en oude mensen.
Trouwens, kook jij viskoteletten met toegevoegde reuzel of niet? Ik wacht op jullie antwoorden in de reacties.
Een beetje geschiedenis van viskoteletten
Ik was aangenaam verrast dat het Russische Rijk wordt beschouwd als het thuisland van de viskoteletten. In de 19e eeuw werd in Sint-Petersburg voor het eerst een openbaar recept voor deze koteletten gepubliceerd. En als in de hoofdsteden viskoteletten in restaurants werden geserveerd, dan was het in de “visrijke landen” een alledaags gerecht voor gewone mensen.
Viskoteletten waren een gangbaar gerecht in de Sovjet-catering. Ze werden geserveerd in school- en fabriekskantines, in stadscafés en restaurants.
Viskoteletten met zure room
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Gehakt van roze zalm - 200 gr;
- Koolvisgehakt - 200 gr;
- Verse uien - 1 middelgrote ui;
- Ei - 1 ei;
- Honing - 1 theelepel;
- Kruiden - 1 kleine bundel;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
- Zure room 20% - 200 gr;
- Plantaardige olie - om te bakken.
Hoe makkelijk is het om lekkere en sappige viskoteletten te bereiden?
Was en droog de groente. Hak ze fijn met een scherp mes.
Pel en snipper de ui. Meng met twee soorten visgehakt.
Voeg kruiden, ei en honing toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Meng het gehakt goed.
Vorm koteletten van het gehakt. Bak ze op een verwarmde koekenpan met een beetje plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.
Leg de gebakken koteletten in een hittebestendige schaal en plaats ze in een op 200 graden verwarmde oven. Laat ze in 13-15 minuten gaar worden.
Serveer de viskoteletten met zure room. Je kunt ook een garnituur naar eigen smaak toevoegen - gebakken aardappelen, gekookte of gebakken rijst, aardappelpuree.