Hoe kook je varkensvlees voor plakjes of salade? Je kunt het koken in een pan of in een multicooker

Hoe kook je varkensvlees voor plakjes of salade? Je kunt het koken in een pan of in een multicooker

Tong van varkensvlees - hier worden heerlijke snacks, sandwiches en salades van gemaakt. Dit is een vrij zelfvoorzienend product, dat niet moeilijk te bereiden is en het belangrijkste is om het goed te doen.

In deze publicatie leer je -# Hoe je varkensvlees goed bereidt.

Hoe je varkenstong op de juiste manier bereidt in een pan of multicooker

Je moet beginnen met de voorbereiding. De tong wordt vers of bevroren verkocht. Als je de tong bevroren hebt meegenomen of in de vriezer hebt bewaard, moet je hem van tevoren helemaal ontdooien. Om dit te doen, doe je het in een kom en laat je het vanzelf ontdooien.

Varkensscharentong voorbereiden voor het koken

Zorg ervoor dat je de varkenstong met water afspoelt om stukjes bloed of slijm te verwijderen. De tong wordt soms ook verkocht met een deel van de keel, die anders van textuur en smaak is. Je kunt ze scheiden, zowel voor het koken als erna.

Er zijn manieren om de tong voor het koken te marineren in gezouten water met kruiden en laurier, maar ik kook hem meteen.

Zorg ervoor dat je een ondiepe snede maakt aan de binnenkant van de tong. Snijd gewoon door de huid heen. Dit is om te voorkomen dat de tong gaat drijven tijdens het koken.

Hoe lang duurt het om een varkenstong te koken?

Tong is ook een spier, maar heeft een andere structuur dan andere delen en is dichter. Daarom duurt het iets langer om varkenstong te koken, maar het resultaat is zacht, mals en erg lekker.

De gemiddelde bereidingstijd van varkenstong is anderhalf uur. Je kunt controleren of de tong gaar is door er met een vork in het midden in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de tong prikt, is hij helemaal gaar.

Hoe kook je tong van varkensvlees in een pan?

Dit is de makkelijkste manier. Er zijn echter een aantal belangrijke regels die in acht moeten worden genomen om een heerlijke delicatesse te krijgen.

Ten eerste moet de tong in het water worden gedaan als het goed heeft gekookt en borrelt.

Ten tweede moet het water zo hoog zijn dat de tong zelf een paar centimeter bedekt is. Een volle pan is niet nodig, een grote hoeveelheid water kan de smaak van het vlees beïnvloeden.

Ten derde, nadat je de tong in het water hebt laten vallen, wacht je tot het weer kookt en zet je het vuur op de laagste stand. Kook de vleestong op het laagste vuur (tot het een beetje borrelt) en met het deksel op een kier.

En natuurlijk wanneer het koken zal verschijnen schuim, moet het worden verwijderd, waarna om smaak te geven aan de tong, in de bouillon toegevoegd geschilde ui - 1 stuk, wortel - 1-2 stuks gesneden in repen of ringen, laurier - 1-2 stuks, een paar erwten van peper. Persoonlijk raad ik ook aan om een snufje (niet meer) gedroogde peterselie of dille toe te voegen, die geven smaak.

Dek vervolgens het deksel losjes af en laat anderhalf uur koken.

Leg de gekookte tong op een bord om af te koelen. Je kunt hem in plakjes snijden als hij een beetje warm of helemaal afgekoeld is.

Ook de tong heeft een dikke dichte huid, deze is gemakkelijk te verwijderen als hij al in een kant-en-klare vorm is. Om dit gemakkelijk te doen, is er een eenvoudige culinaire methode - haal de hete tong uit de bouillon, giet er meteen koud water overheen om het oppervlak af te koelen en pel hem rustig.

Belangrijk: nadat je de tong hebt schoongemaakt, doe je hem terug in de pan, breng je hem aan de kook en zet je hem uit. Als je de tong laat afkoelen in de bouillon, zal hij later ongewoon sappig zijn en zo lekker!

Een populaire keukengadget is tegenwoordig een multicooker. Het is dus zeker de moeite waard om te vertellen - hoe je varkensvlees kookt.

Hoe je varkensvlees kookt in een multicooker.

De voorbereiding is precies hetzelfde als bij het koken in een pan.

In de kom van de multivarka doe je meteen alle producten - varkenstong, uien, wortelen, zout naar smaak, laurier, peper, kruiden.

Giet er vervolgens water bij zodat de tong 2-3 centimeter bedekt is. Sluit af en zet de “Soep” of “Bouillon” stand aan. Kook voor dezelfde tijd - anderhalf uur. Controleer indien nodig of de tong gaar is door er op de dikste plek in te prikken met een vork.

Vorige publicatie: Salade Annoesjkin - een heerlijk gerecht op tafel in 10 minuten

Volgende publicatie: Gebakken groenten met champignons. Ik maak ze meteen met marinade en bak ze in 30 minuten

Gerelateerde publicaties