Zelfs als je deze groenten behoorlijk beu bent, zal ingelegde courgette met curry, bewaard in potten voor de winter, in elk gezelschap een knaller zijn. De geur van het voorgerecht is onbeschrijfelijk, de smaak van de courgette is geweldig, ze kraken heel lekker. Als je de groenten in reepjes snijdt, zoals Koreaanse, krijg je een volwaardige salade. Als je de courgette in blokjes snijdt, is het een uitstekend tussendoortje, al is het maar voor een glas.
Courgettecurry wordt geserveerd bij vlees-, gevogelte-, vis- en groentegerechten en zal zelfs op de feesttafel niet onopgemerkt blijven.
Gemarineerde courgettecurry voor de winter in potten
Je kunt de ui vervangen door een grote wortel, deze zal niet minder lekker zijn.
Nemen:
- Courgette – 1,5 kg.
- Ui - hoofd.
Voor 1 liter marinade:
Water - 1 liter.
- Peperkorrels.
- Azijn 9% - 200 ml.
- Suiker - 300 gr.
- Zout - 1,5 eetl. l.
- Curry - 3 el. l.
- Koriander – ½ theelepel.
Stap voor stap recept:
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de courgette. Het is niet nodig om de schil van jonge groenten te verwijderen. De snijvorm is willekeurig.
Plaats enkele uienringen op de bodem van steriele potten.
Voeg naar eigen inzicht een paar peperkorrels toe.
Vul de potten met courgette.
Giet de benodigde hoeveelheid water in de pan, meet het zout, de suiker en de kruiden af.
Zet op het vuur, kook, kook een paar minuten tot de kruiden zich verspreiden.
Giet de azijn erbij en roer.
Verdeel over containers en dek af met deksels.
Plaats het in een pan met kokend water voor sterilisatie. De warmtebehandelingstijd voor blikken van 0,5 liter bedraagt 15 minuten.
Draai het werkstuk onmiddellijk, draai het om, dek het af en wacht tot het is afgekoeld.
Bewaar currypompoen op kamertemperatuur.
Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn, en zelfgemaakte ingelegde courgettecurry zal je hierbij helpen.