Adjika gemaakt van tomaten met appels en paprika's werd ons gegeven door de inwoners van de Kaukasus. Pittige kruiden kunnen de meest eenvoudige gerechten versieren. Adjika wordt gekruid in salades, opgenomen in marinades en geserveerd bij vleesgerechten, worstjes, vis en gevogelte. Zeer vaak gebruikt in diverse sauzen of dressings voor voorgerechten. En door simpelweg de pittige kruiden te eten en er wat brood in te dopen, kun je jezelf met kracht en een goed humeur opladen voor de dag.
Appels zullen een interessante draai geven aan de smaak van de smaakmaker. Voor de oogst kunt u verschillende soorten gebruiken, hoewel het beter is om de voorkeur te geven aan zure soorten. De pittigheid van de snack hangt af van de chilipeper: hoe meer ervan, hoe sterker de smaak. Maar er zijn zoveel kruidenrecepten verschenen dat het niemand uitmaakt om op zijn minst een van de klassieke kanonnen van een echt adjika-recept te observeren. Heel vaak worden tomaten en wortelen toegevoegd die niet traditioneel zijn voor Kaukasische adjika. Door de verhouding te variëren, kun je elke keer nieuwe adjika brouwen. Vul het recept aan met mierikswortel, knoflook, pruimen.
Adjika van tomaten met appels voor de winter - een eenvoudig recept
Nemen:
- Tomaten - 2,6 kg.
- Paprika, knoflook, wortels, appels – elk 600 g.
- Hete peper - 4 peulen.
- Zonnebloemolie - 300 gr.
- Azijn 9% - 0,7 kopjes - 170 ml.
- Kristalsuiker - 150 gr.
- Zout - 3 el. lepels.
Stap voor stap recept:
Verwijder de zaden uit de scherpe peulen.
Blader door een vleesmolen en zet voorlopig opzij.
Tomaten en appels in plakjes snijden. Snij de zaadjes uit de appels.
Ga door een vleesmolen en plaats het in een gewone pan.
Schil de wortels en snijd ze in blokjes. Verwijder de zaden met scheidingswanden uit de paprika's, snijd het vruchtvlees in bloemblaadjes.
Maal de groenten door ze door een vleesmolen te malen en doe ze in een pan.
Zet op het vuur en breng aan de kook. Verminder de vuurkracht. Laat zachtjes koken en zet de timer op 1 uur.
Verwijder vervolgens het deksel en laat de kruiden nog 1 uur sudderen.
Giet boter erbij, voeg suiker toe. Roer, kook nog een half uur. Hier is het belangrijk om rekening te houden met de consistentie van adjika. Als het voldoende is ingekookt, ga dan verder met de volgende stap. Voeg zout toe, voeg geplette knoflook toe, zet hete peper opzij, giet de azijn erbij.
Laat het mengsel koken, kook gedurende 5 minuten, zet het uit en giet het snel in potten.
Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn, en zelfgemaakte adjika gemaakt van tomaten en appels zal je hierbij helpen.