Door een dressing voor borsjt van bieten met tomaten en paprika's in potten te bereiden, vereenvoudigt u in de winter de taak om meerdere voorgerechten tegelijk te bereiden aanzienlijk. Dit is een eenvoudige, heerlijke bietensoep of borsjt gemaakt van verse of zuurkool. Als je geen soep wilt, maak hem dan open en je vindt een heerlijke salade die geserveerd kan worden met aardappelen of rijst.
Dressing voor bietenborsjt voor de winter
Ingrediënten:
- Rode biet - 2,4 kg
- Wortelen - 300 gr.
- Uien - 260 gr.
- Paprika - 260 gr.
- Tomaten - 900 gr
- Kristalsuiker - 40 gr
- Zout - 2 el. lepels
- Azijn-essence 70% - 1 eetl. lepel
- Knoflook - 190 gr.
Stap voor stap recept:
Snijd de tomaten in middelgrote blokjes en doe ze in een pan.
Snijd de ui in middelgrote blokjes en voeg toe aan de tomaten.
We verwijderen de paprika van de stengel met zaden. Snijd in middelgrote blokjes en doe ze in een pan.
Rasp de wortels op een grove rasp en doe ze in een pan.
Schil de bieten, snijd ze in dunne stukjes van 3-5 cm.
Breng de voorbereide bieten over naar de rest van de groenten. Voeg suiker en zout toe.
Giet de azijnessence erbij en meng goed.
Zet de dressing op het vuur, dek af met een deksel en breng aan de kook. Kook gedurende 1 uur op middelhoog kookpunt.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in reepjes.
Doe het in een pan met de bietenkoker.
Roer, dek af, kook gedurende 10 minuten.
Doe de afgewerkte bietensoep in steriele potten, dek af en rol op.
Draai de deksels om, wikkel ze in een deken en laat ze 24 uur staan.
Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn, en een bietenborsjtdressing voor de winter of zelfgemaakte bietensoep in potten zullen je hierbij helpen.