Krokante auberginekroketten met rozijnen: een eenvoudig en smakelijk recept om de herfst te verwelkomen

Krokante auberginekroketten met rozijnen: een eenvoudig en smakelijk recept om de herfst te verwelkomen

Ik wil graag een zeer smakelijk auberginevoorgerecht onder uw aandacht brengen - kroketten. Als je dit nog niet eerder hebt gekookt, raad ik je aan het te bereiden en je familie en vrienden te verrassen met dit bijzondere gerecht.

Het aubergineseizoen is in volle gang en er worden voortdurend gerechten bereid zoals aubergine gevuld met champignons en pasta alla norma caponata. Maar naast traditionele recepten zijn er ook recepten die je misschien nog niet hebt geprobeerd.

Naast aubergine bevat dit recept rozijnen en pecorinokaas. En deze combinatie van producten en smaken is gewoonweg goddelijk. Noteer het recept, bewaar het op sociale netwerken, kook met liefde.

Auberginekroketten

Ingrediënten

levert 24 kroketten op

  • Verse aubergines - 1 kilogram;
  • Geraspte pecorinokaas - 100 gram;
  • Rozijnen - 60 gram;
  • Ei - 3 stuks;
  • Meel;
  • Broodkruimels;
  • Nootmuskaat;
  • Gedroogde oregano;
  • Pindakaas;
  • Extra vergine olijfolie;
  • Zout, peper - naar smaak.

Kooktechnologie

Week de rozijnen in warm water.

Snijd de uiteinden van de aubergines af en snijd ze in plakjes; bestrooi met zout, laat uitlekken in een vergiet en druk erop (zet bijvoorbeeld een pan gevuld met water); laat 30 minuten staan ​​totdat de overtollige vloeistof wegloopt.

Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan, besprenkeld met olijfolie, gedurende 10-12 minuten.

Haal de rozijnen uit het water en doe ze in een kom met de aubergine, twee dooiers, pecorinokaas, peper, een snufje oregano en nootmuskaat; goed mengen.

Vorm van de aubergines 24 kroketten.

Doe de bloem in een ondiepe kom. Klop in een tweede ondiepe kom 2 eiwitten met een heel ei. Doe het paneermeel in een derde kom.

Haal de kroketten door de bloem, haal ze door het losgeklopte eimengsel en haal ze door het paneermeel.

Verhit de olie langzaam tot 160-170°C en bak de kroketten ongeveer 3-4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer.

Opmerking

  • Je kunt de kroketten niet rond maken, maar in de vorm van schnitzels, dan heb je niet veel olie nodig en kun je ze zelfs in een ondiepe koekenpan bakken.
  • In plaats van pecorinokaas kun je Parmezaanse kaas gebruiken.

Vorige publicatie: Royal aardappelbladerdeeg: zowel voor een etentje als voor iedere dag

Volgende publicatie: Hoe heerlijke borsjt koken zonder vlees? Gemakkelijk! Recept voor Lenten Borsjt met champignons

Gerelateerde publicaties