Zo maak je thuis malse kippenleverpastei

Zo maak je thuis malse kippenleverpastei

Als u uw dag begint met kippaté op vers brood, dan komt alles goed voor u! Op mezelf getest.

Ik raad aan om dit gerecht in het weekend te bereiden met een reserve voor de hele werkweek. De paté is in de koelkast 14 dagen houdbaar.

Thuis wordt kippenleverpastei vrij snel bereid - 20-25 minuten. En in deze tijden van crisis is het belangrijk dat thuis bereid gehakt u veel minder kost dan wat u in de supermarkt of een kruidenier koopt.

Het viel mij op dat zelfgemaakte paté altijd lekkerder smaakt dan gekochte paté.

Hoe je thuis malse kippenleverpastei kunt bereiden

Ingrediënten

  • Kippenlever - 500 gram;
  • Ongezouten boter - 100 gram;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote knolgewas;
  • Ui - 1 middelgrote ui;
  • Verse dille - 1 klein bosje;
  • Suiker - een halve theelepel;
  • Zout, peper - naar smaak.

Kooktechnologie

Was de lever, droog hem en verwijder overtollige films.

Schil de wortels en uien en snijd ze in ringen. Je kunt het zelfs willekeurig snijden, maar de groenten zullen sneller in ringen bakken en volledig gaar zijn.

Verhit een koekenpan, voeg een beetje olie toe. Bak wortels en uien tot ze gaar zijn. Dit duurt niet langer dan 5 minuten.

Voeg lever en fijngehakte dille toe aan de groenten in de pan.

Bak de lever tot hij gaar is. Afhankelijk van hoe je de lever snijdt, kookt hij 5 tot 8 minuten. Kook de lever niet te gaar! Anders wordt de paté droog.

Breng op smaak met zout en peper. Proef het!

Breng de inhoud van de braadpan over in een blenderkom en voeg zachte boter toe. Klop tot een gladde massa.

Meng opnieuw goed. Plaats in welke vorm dan ook (vaas, container, enz.) en laat enkele uren in de koelkast staan.

Als alternatief kunt u slagroom aan de paté toevoegen in plaats van boter. In plaats van dille kun je andere kruiden toevoegen die je lekker vindt. Alles is goed, behalve, naar mijn mening, koriander.

Houd jij van pittige smaken? Voeg een beetje geraspte nootmuskaat toe aan de paté. Een klein beetje!

Vorige publicatie: KFC's wereldberoemde recept voor gebakken kip: vingers aflikken mag

Volgende publicatie: Aubergine is de koning van augustus Hoe auberginekaviaar in 40 minuten wordt gekookt

Gerelateerde publicaties