Tomatensoep met gehaktballetjes in 30 minuten: een eenvoudig recept met misopasta

Tomatensoep met gehaktballetjes in 30 minuten: een eenvoudig recept met misopasta

Mijn grootmoeder maakte een versie van dit gerecht met gemalen varkensgehaktballetjes.

Ik heb het recept bijgewerkt met gemalen kip en misopasta voor een lichtere soep met dezelfde smaakdiepte, maar je kunt gerust het gehakt gebruiken dat je lekker vindt.

Gehaktballetjes in soep koken niet alleen sneller dan gebakken, maar geven ook hun smaak en aroma aan de soep.

Het recept maakt gebruik van miso-sojapasta; het kan in elke supermarkt of online winkel worden gekocht. Het is niet duur - ongeveer 300 roebel per kilogram, maar het gaat lang mee.

Het kost mij niet meer dan 30 minuten om deze soep te bereiden.

Tomatensoep met gehaktballetjes

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gram kipgehakt
  • 4 groene uien, fijngehakt;
  • 1 kippenei;
  • 2 eetlepels miso (wit of donker - er is geen verschil);
  • 1 theelepel zout;
  • Gemalen zwarte peper - een snuifje;

Bouillon en serveren

  • 3 eetlepels olijfolie (je kunt elke plantaardige olie gebruiken, maar olijfolie smaakt beter);
  • 2 sjalotten of 1 kleine gele ui (in dunne plakjes gesneden);
  • 4 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden);
  • 1 eetlepel tomatenpuree (neem alleen goed, zonder zetmeel en andere onzuiverheden);
  • 300 gram kerstomaatjes;
  • 2 eetlepels miso;
  • 2 middelgrote aardappelen (in blokjes gesneden);
  • 1 middelgrote rode paprika (in blokjes gesneden);
  • Zout - naar smaak;
  • Gescheurde peterselieblaadjes (voor serveren; optioneel)

Kooktechnologie

  1. Combineer gemalen kip, lente-uitjes, ei, miso, zout en peper in een middelgrote kom. Roer krachtig met een vork tot een gladde massa (in eerste instantie zal het een beetje nat lijken, dus ga ermee door) en stop zodra je voelt dat het gehakt plakkerig wordt; zet het gehakt opzij.
  2. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de sjalotten toe en kook, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en blijf al roerend koken tot ze zacht en goudbruin is aan de randen, ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en kook al roerend ongeveer 2 minuten, tot het iets donkerder wordt en begint te sissen.
  5. Voeg de kerstomaatjes, paprika, miso en 4 kopjes water toe.
  6. Breng aan de kook, roer krachtig en wrijf de miso tegen de zijkant van de pan om op te lossen.
  7. Kook, af en toe roerend, tot de meeste tomaten barsten (je kunt ze helpen met een lepel), ongeveer 5 minuten.
  8. Voeg de aardappelen toe aan de pan en kook 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
  9. Vorm met 2 lepels gehaktballetjes van het gehakt (of maak gehaktballetjes met je handen in koud water gedompeld) en gooi ze in de kokende bouillon.
  10. Zodra alle gehaktballetjes zijn toegevoegd, kook je, af en toe roerend, tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten.
  11. Proef de soep en voeg eventueel zout en peper toe.

Doe de gehaktballetjes, groenten en bouillon in kommen en bestrooi indien gewenst met kruiden.joggen.

Vorige publicatie: Salade “Autumn Delight” met gebakken pompoen: ongelooflijk lekker, helder en licht

Volgende publicatie: KFC's wereldberoemde recept voor gebakken kip: vingers aflikken mag

Gerelateerde publicaties