Ik presenteer een van mijn favoriete eenvoudig gebakken pompoensalades. Met toevoeging van oosterse kruiden, fetakaas en frisse groene salade. De zoetheid van de gebakken pompoen gaat goed samen met de zoute smaak van de kaas.
Ik raad je ten zeerste aan dit recept te proberen.
Van pompoen kun je heel wat gerechten bereiden: van salades en hapjes tot soepen en desserts.
Salade “Herfstverrukking”
Ingrediënten voor gebakken pompoensalade
(voor 4 porties)
Voor de salade
- Verpakking van groene salades (je kunt niet alleen groene salade, ijsbergsla gebruiken, maar ook gewoon rucola - als je wilt);
- 200 gram zachte kaas (gedroogd);
- 400 gram pompoen;
- 50 gram boter;
- Een handjevol gepelde pijnboompitten;
- Een snufje gemalen koriander;
- Een snufje gemalen komijn;
- Gemalen zwarte peper
- Zout.
Voor de saus
- 2 theelepels bloemenhoning;
- 2 eetlepels citroensap;
- 5 eetlepels olijfolie;
- Gemalen zwarte peper;
- Zout.
Technologie voor het bereiden van salade met gebakken pompoen
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en de zachte binnenkant. Snijd de pompoen in kleine stukjes (2-3 centimeter).
- Doe de pompoen in een grote slakom, voeg kruiden en zout toe. Meng goed zodat de kruiden de pompoenstukjes aan alle kanten bedekken.
- Bak de pompoen in een koekenpan met boter aan beide kanten goudbruin.
- Leg de pompoen in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de pompoen gedurende 10-15 minuten. Zorg ervoor dat de pompoen gaar is, maar nog steeds zijn vorm behoudt. .
- Klop alle sausingrediënten met een vork tot een gladde massa.
- Laat de pompoen iets afkoelen, verwijder de schil en snij in blokjes.
- Verdeel het salademengsel op borden en beleg met pompoen en in blokjes gesneden kaas.
- Giet de saus erover en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
De salade is klaar!
Eet smakelijk!