Hou je van mals en smaakvol vlees? Kalfsvlees met honingpompoen - een koninklijk gerecht voor de herfsttafel

Hou je van mals en smaakvol vlees? Kalfsvlees met honingpompoen - een koninklijk gerecht voor de herfsttafel

De combinatie van gebakken kalfsvlees met pompoen en groene saus: wat is er lekkerder? De bereiding van het gerecht duurt in totaal 1 uur, maar deze tijd is nodig om het vlees langzaam te laten sudderen. In feite duurt het 15-20 minuten om de ingrediënten en de saus te bereiden, de rest van de tijd is aan het bakken.

Kalfsvlees met pompoen kan zowel zonder bijgerecht als met bijgerecht worden geserveerd op een zaterdagetentje. Naar mijn mening is het beste bijgerecht in dit geval gekookte donzige rijst.

Bereid kalfsvlees met honingpompoen en nodig gasten uit. Of je kunt het gerecht in een voedselcontainer doen en een wandeling maken in het herfstpark. En eet daar een hapje: kalfsvlees met pompoen is zowel warm als koud lekker.

Mals kalfsvlees met honingpompoen en groene saus

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Vers kalfsvlees - 500 gram;
  • Verse pompoen - 300 gram;
  • Bloemenhoning - 1 theelepel;
  • Verse peterselie - 1 klein bosje;
  • Olijfolie - voor frituren en saus;
  • Citroensap en schil van één citroen;
  • Zout en peper - naar smaak.

Kooktechnologie

Het bereiden van de saus

  1. Was en droog de peterselie.
  2. Doe het in een blender, voeg een beetje olijfolie, zout, peper, citroensap en citroenschil toe.
  3. Maal tot je een homogene saus verkrijgt.

Kalfsvlees koken met pompoen

  1. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes.
  2. Was het vlees en droog het af met keukenpapier.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vlees snel aan beide kanten goudbruin. Het is niet nodig om te koken totdat het klaar is.
  4. Doe het vlees uit de pan in een ovenschaal.
  5. Bak in dezelfde pan snel de pompoenstukjes. Breng op smaak met zout, peper en honing. Meng alles zorgvuldig.
  6. Leg de pompoen op het vlees op een bakplaat en dek af met folie.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  8. Bak 30-40 minuten in de oven (afhankelijk van hoe je oven werkt). Hoe langer het vlees in de oven suddert, hoe malser het vlees zal zijn.
  9. Bij het serveren van mals kalfsvlees met pompoen giet je er peterseliesaus over. Garneer met verse peterselieblaadjes.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Zo kook je pittige zuurkool in 24 uur: een recept dat zich al tientallen jaren heeft bewezen

Volgende publicatie: Parmigiano: een eenvoudig recept voor een klassiek Italiaans gerecht

Gerelateerde publicaties