3 salades met kalfsvlees: Aziatisch, Mediterraan en Nieuwjaar

3 salades met kalfsvlees: Aziatisch, Mediterraan en Nieuwjaar

Salades worden snel en gemakkelijk bereid. Het hoofdingrediënt van de salades is kalfsvlees en wordt aangevuld met diverse groenten en sauzen.

Vandaag laat ik je Aziatische, Mediterrane en feestelijke (nieuwjaars)versies zien van salades met kalfsvlees.

Houd er rekening mee dat koken slechts aanbevelingen en ideeën ter inspiratie is, dus voel je vrij om de recepten naar eigen smaak aan te passen door enkele ingrediënten uit de voorgestelde recepten toe te voegen of te verwijderen.

Kalfssalade op Aziatische wijze

Ingrediënten

  • Vers kalfsvlees (bij voorkeur ossenhaas) - 250 gram;
  • Chinese kool - 100 gram;
  • Cherrytomaatjes - 5-7 stuks;
  • Verse gele paprika - 1 klein fruit;
  • Sperziebonen (zowel vers als diepvries)
  • Sojasaus (niet zout) - 1 theelepel;
  • Olijfolie - 2 theelepels;
  • Azijn 6% - 1 theelepel;
  • Suiker - een snuifje;
  • Sesamzaad - 1 theelepel;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen rode peper - naar smaak;
  • Peterselie ter decoratie.

Kooktechnologie

  1. Vries het kalfsvlees in de vriezer in en snijd het in dunne plakjes.
  2. Marineer het vlees gedurende 15 minuten in een mengsel van sojasaus en olijfolie.
  3. Verhit een theelepel olijfolie in een koekenpan en bak het kalfsvlees 7-8 minuten* aan beide kanten op hoog vuur.
  4. Was en droog de Chinese kool, paprika en tomaten.
  5. Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de paprika en Chinese kool in reepjes.
  6. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan in 7-8 minuten gaar.
  7. Leg Chinese kool, gehakte paprika, tomaten, bonen en gebakken vlees op een bord (of slakom).
  8. Meng de vleessappen (die in de pan achterblijven), sojasaus, azijn en suiker in een kom. Giet de resulterende saus over de salade, breng op smaak met zout en peper. Roer voorzichtig en bestrooi met sesamzaadjes.

*De braadtijd kan korter of langer zijn, afhankelijk van de dikte van het vlees.

Kalfssalade op mediterrane wijze

Ingrediënten

  • Vers kalfsvlees - 250 gram;
  • Rucola - 100 gram;
  • Tomaten - 2 middelgrote vruchten;
  • Parmezaanse kaas - 50 gram;
  • Olijfolie - 2 theelepels;
  • Azijn 6% - 1 theelepel;
  • Suiker - een snuifje;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen zwarte peper - naar smaak;

Kooktechnologie

  1. Bereid het kalfsvlees van tevoren: kook tot het gaar is in bouillon met toevoeging van laurier, ui en wortels.
  2. Snij het kalfsvlees in dunne plakjes.
  3. Was en droog de rucola en tomaten.
  4. Snijd de tomaten in 2-4 delen.
  5. Snij de Parmezaanse kaas in dunne vlokken.
  6. Maak in een aparte kom een ​​klassieke vinaigrette: meng olie, azijn, suiker, zout en peper tot een gladde massa.
  7. Leg de rucola en de tomaten op een bord en leg het vlees erop. Giet de saus erover en bestrooi met kaasvlokken.

Nieuwjaarssalade met kalfsvlees

let op: deze salade ziet er geweldig uit op de nieuwjaarstafel

Ingrediënten

  • Vers kalfsvlees - 250 gram;
  • Salade Lolla Rossa (salade met grotebladeren met gekrulde uiteinden van violet tot paarse kleur) - 100 gram;
  • Tomaten - 2 middelgrote vruchten;
  • Groene appel - 2 middelgrote vruchten;
  • Sojasaus (niet zout) - 1 theelepel;
  • Olijfolie - 2 theelepels;
  • Balsamicoazijn - 2 theelepels;
  • Zout - naar smaak;
  • Gemalen zwarte peper - naar smaak;

Kooktechnologie

  1. Vries het kalfsvlees in de vriezer in en snijd het in dunne plakjes.
  2. Marineer het vlees gedurende 15 minuten in een mengsel van sojasaus en olijfolie.
  3. Verhit een theelepel olijfolie in een koekenpan en bak het kalfsvlees op hoog vuur gaar.
  4. Was en droog de sla en tomaten.
  5. Scheur de salade met je handen in kleine stukjes, snijd de tomaten in 2-4 stukken (afhankelijk van de grootte).
  6. Snij de appel in grote reepjes.
  7. Leg de salade, tomaten en appels op een bord en leg het vlees erop.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Giet de balsamicoazijn erover en besprenkel met olijfolie.

Vorige publicatie: Inktvissalade die je elke dag kunt eten: het recept is eenvoudig en snel

Volgende publicatie: Zelfs een oude toiletpot zal wit glanzen dankzij dit wonderproduct: geen chemicaliën uit de winkel.

Gerelateerde publicaties