Inktvissalade die je elke dag kunt eten: het recept is eenvoudig en snel

Inktvissalade die je elke dag kunt eten: het recept is eenvoudig en snel

Er zijn voor iedereen drie salade-ingrediënten beschikbaar: inktvis, wortels en uien. Nog een beetje kruiden en smaakmakers, en de heerlijke pittige salade is klaar.

Er zijn recepten die zelfs kunnen worden bereid door iemand die niets van koken weet en nog nooit heeft gekookt. Dit recept is er één van.

De kruidigheid en kruidigheid van de salade kun je zelf aanpassen. Als je niet van pittig houdt, voeg dan een minimum aan hete peper toe; als je van een meer uitgesproken smaak van kruiden houdt, voeg dan meer paprika toe (je kunt trouwens ook gerookte paprika toevoegen);

Pittige salade met inktvis en wortels

Ingrediënten

voor 6 porties

  • Verse wortelen - 4 middelgrote wortelgroenten;
  • Gepelde bevroren inktvis - 500 gram;
  • Uien - 1 middelgrote ui;
  • Ontpitte olijven - 100 gram;
  • Sesamzaad - 1 eetlepel;
  • Ongezouten sojasaus - 2 eetlepels;
  • Roodgloeiende gemalen peper - naar smaak - een halve theelepel;
  • Paprikapoeder - 1 theelepel;
  • Plantaardige olie (om te frituren).
  • Zout.

Kooktechnologie

Ontdooi de inktvis op de bovenste plank van de koelkast (het is beter om dit van tevoren te doen), was hem, doe hem 1-2 minuten in kokend water, verwijder hem en laat hem afkoelen.

Snijd de inktvis naar eigen inzicht - in reepjes of ringen.

Rasp de wortels "Koreaanse stijl" (als je niet zo'n rasp hebt, rasp ze dan op een grove rasp).

Zout de wortels en laat ze 20-25 minuten staan ​​om overtollige vloeistof eruit te trekken.

Knijp de wortels uit.

Snij de olijven in ringen.

Snij de ui in blokjes en bak deze met toevoeging van een kleine hoeveelheid plantaardige olie.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng.

Voeg sojasaus, geroosterde sesamzaadjes, hete rode peper, paprika toe. Beweeg opnieuw.

Zet de salade 15-20 minuten in de koelkast. Laat de salade brouwen, geniet van de sappen en aroma's.

Vorige publicatie: Beter dan worst. Ik maak meerdere keren per week gehaktbrood: zowel als tussendoortje als als ontbijt

Volgende publicatie: 3 salades met kalfsvlees: Aziatisch, Mediterraan en Nieuwjaar

Gerelateerde publicaties