Beter dan worst. Ik maak meerdere keren per week gehaktbrood: zowel als tussendoortje als als ontbijt

Beter dan worst. Ik maak meerdere keren per week gehaktbrood: zowel als tussendoortje als als ontbijt

Meatloaf is een vleesschotel of gehaktbrood. Als je het gedoe met schnitzels of gehaktballetjes beu bent, kneed dan gewoon het juiste gehakt en bak het in een vorm in de oven of, zoals ik je vandaag zal laten zien, op de grill.

Vleesschotel wordt genoemd in de Romeinse culinaire collectie van Apicius uit de 5e eeuw. Dergelijke gerechten worden door veel volkeren van de wereld als traditioneel beschouwd: van Duitsland tot de Filippijnen, van Griekenland tot de VS. Ergens is het gewoon een ovenschotel, en ergens is het een ovenschotel met vulling (met hele eieren, zoals in Israël).

Meatloaf is een typisch klassiek Amerikaans gerecht dat tot de TOP 10 populairste gerechten in de VS behoort.

Als je je ontbijt- of snackprobleem voor de komende dagen wilt oplossen, neem dan 's avonds wat tijd om een ​​klassiek Amerikaans kalkoengehaktbrood te maken. Van nu af aan zal ik gehaktbrood ‘vleespastei’ of ‘gehaktbrood’ noemen.

Mijn helpers in de keuken

Ik kook een vleesschotel met Redmod-gadgets: de RKM-4030 keukenmachine en de SteakMaster RGM-M816P grill.

Gehaktbrood met kalkoen

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees - 500 gram;
  • Uien - 1 grote ui;
  • Paneermeel - 100 gram;
  • Melk - 100 milliliter;
  • Groot ei - 1 stuk;
  • Tomatensaus voor shish kebab en barbecue - 3 eetlepels;
  • Hete saus - 1 eetlepel;
  • Gedroogde knoflook - 1 theelepel;
  • Gedroogde dille, zout, peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Maal het vlees in een blender of hak het fijn met een mes.

  2. Schil de ui en hak hem fijn in een blender of met een mes.

  3. Doe het gehakte vlees, broodkruimels, gesnipperde ui, gedroogde knoflook en dille, zout, peper, ei en melk in de kom van een keukenmachine. Zet de machine op de eerste snelheid aan en roer het gehakt 2-3 minuten tot een gladde massa.

  4. Zet de grill aan en stel handmatig de temperatuur in op 180 graden en de tijd op 45 minuten. Klik op OK.

  5. Neem de bakplaat die bij de grill wordt geleverd en plaats het mengsel uit de kom erop. Maak het vleesmengsel plat met een spatel. Bestrijk met tomatensaus.

  6. Zodra de pieptoon klinkt dat de grill heet is en klaar voor gebruik, opent u het deksel en plaatst u de pan met gehaktbrood op het onderpaneel. Sluit de grill.

  7. Wacht op het einde kooksignaal.

  8. Open de grill. Haal de pan uit het gehaktbrood en laat iets afkoelen.

Snijd de vleespastei in porties en serveer met aardappelpuree of pasta, groenten en altijd saus.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Heb je de “Artistieke” salade geprobeerd? Met aubergine en peper. Helder en smakelijk

Volgende publicatie: Inktvissalade die je elke dag kunt eten: het recept is eenvoudig en snel

Gerelateerde publicaties