Heb je de “Artistieke” salade geprobeerd? Met aubergine en peper. Helder en smakelijk

Heb je de “Artistieke” salade geprobeerd? Met aubergine en peper. Helder en smakelijk

Kies voor de salade felgele paprika, rode rijpe tomaten en ‘blauwe’ aubergines. Neutraal van kleur, ingelegde champignons en heldere peterselie zijn perfect voor dit palet.

De Italianen zeggen: “Druiven worden eerst met de ogen gegeten.” Dit geldt voor elk voedsel. De heldere groentesalade "Artistic", het recept waarvoor ik u vandaag presenteer, wordt eerst met de ogen gegeten, ongeacht hoeveel gerechten er op tafel staan.

Waarom noemde je de salade ‘Artistiek’? Ja, want hij is als een schilderij.

Salade “Artistiek”

Ingrediënten

  • Verse aubergines - 2 middelgrote vruchten;
  • Gele paprika - 2 grote vruchten;
  • Verse tomaten (het is beter om de variëteit "room" te kiezen) - 2-3 stuks;
  • Gemarineerde champignons - 5-7 stuks;
  • Verse peterselie (ter decoratie).
  • Knoflook - 3-4 teentjes;
  • Azijn 9% - 1 eetlepel;
  • Olijfolie - 1 eetlepel;
  • Suiker - een snuifje;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Was groenten en kruiden goed en droog ze. Bereiden: snijd de “kontjes” aan beide kanten van de aubergines af, verwijder de steel en de kern van de paprika’s, pel de knoflook.

  2. Snijd de aubergines in kleine stukjes, voeg veel zout toe en laat 20-30 minuten staan. Giet vervolgens de overtollige vloeistof af, spoel goed af om het zout onder stromend water te verwijderen en knijp uit.

  3. Neem een ​​frituurpan, voeg 5 eetlepels olijfolie toe om te frituren en verwarm tot het rookt.

  4. Bak de aubergines 7-9 minuten op hoog vuur, onder voortdurend roeren.

  5. Haal de gekookte aubergines uit de pan en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

  6. Snijd de paprika in vierkanten ter grootte van aubergines en bak ze in dezelfde koekenpan op hoog vuur gedurende 3-5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snijd de gemarineerde champignons in 2-4 delen.

  8. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  9. Maak de dressing: meng azijn, olijfolie, suiker en gehakte knoflook tot een gladde massa.

  10. Doe alle ingrediënten in een slakom, breng ze op smaak met saus en meng.

  11. Proef naar zout (de aubergine kan nog zout zijn en je kunt de salade te veel zout geven). Voeg indien nodig zout toe.

  12. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en garneer de salade met fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Hoe je geweldige schnitzels kunt bereiden met de toevoeging van twee atypische ingrediënten

Volgende publicatie: Beter dan worst. Ik maak meerdere keren per week gehaktbrood: zowel als tussendoortje als als ontbijt

Gerelateerde publicaties