Hoe je Armeense bonensoep Lobachachu thuis kookt

Hoe je Armeense bonensoep Lobachachu thuis kookt

Met Lobachachu-soep zit je vol en warm op koude herfstavonden. De soep blijkt aromatisch, bevredigend en ongelooflijk lekker.

Zelfs als je geen vegetariër bent, zul je Armeense bonensoep zonder vlees lekker vinden. Het vervangt vlees door bonen, en meerdere kruiden en walnoten geven het een geweldige smaak.

Met deze publicatie start ik een nieuwe serie recepten voor diverse soepen. Soepen die zo lekker zijn in de herfst en winter.

“Soep kalmeert het hart, kalmeert de honger, verlicht de stress van de dag, maakt wakker en verbetert de eetlust” - Auguste Escoffier

Armeense soep “Lobakhachu”

Ingrediënten

voor een pan van 5 liter

  • Droge rode bonen - 450 gram;
  • Bulgur - 100 gram;
  • Uien - 250 gram;
  • Walnoten - 100 gram;
  • Verse knoflook - 3-5 teentjes;
  • Tomatenpuree - 2 eetlepels;
  • Droge adjika - 1 eetlepel;
  • Gemalen zira - 1 theelepel;
  • Gemalen koriander - 1 theelepel;
  • Gedroogde basilicum - 1 theelepel;
  • Gedroogde tijm - ½ theelepel;
  • Zoete paprika - 1 eetlepel;
  • Verse koriander - ter decoratie (optioneel);
  • Water - 2,5 liter;
  • Plantaardige olie - 3 eetlepels;
  • Gemalen zwarte peper - ½ theelepel;
  • Zout - 2 theelepels.

Kooktechnologie

  1. Spoel de bonen goed af onder stromend water en laat ze 12 uur weken.
  2. Giet het water af, spoel de bonen opnieuw, doe ze in een pan en voeg schoon water toe.
  3. Breng aan de kook, terwijl je het gevormde schuim voortdurend afschept, zet het vuur laag en laat het 1 uur sudderen.
  4. Snij de ui in kleine blokjes. Bak het in een koekenpan gedurende 5-7 minuten tot het goudbruin is.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuten koken.
  6. Voeg gehakte knoflook, adjika, komijn, basilicum, tijm, peper toe en meng alles goed. Bak 1-3 minuten.
  7. Een deel van de bonen moet worden geplet.
  8. Voeg het braadstuk toe aan de pan met de bonen. Voeg vervolgens bulgur, zoete paprika, zout toe en meng alles goed.
  9. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager, sluit het deksel en kook nog eens 30 minuten.
  10. Maal de walnoten fijn en voeg toe aan de soep. Breng aan de kook en zet het vuur uit.
  11. Laat de soep 5-10 minuten trekken.

Bestrooi de soep bij het serveren met gehakte koriander. Maar dit is niet nodig.

Opmerking:

  • Je kunt het bereidingsproces van de soep versnellen als je de bonen van tevoren kookt. Lees op mijn blog - “Hoe bonen snel koken zonder voorweken. 2 beproefde methoden."
  • Als je geen bulgur hebt, kook de soep dan met rijst. Maar onthoud dat dit niet langer de Armeense Lobachachu-soep zal zijn.
  • Als je niet van pittig eten houdt, kun je naar eigen smaak minder adjika en knoflook toevoegen of helemaal niet toevoegen.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Fluffy Pumpkin Pudding - een eenvoudig dessertrecept

Volgende publicatie: Hoe je geweldige schnitzels kunt bereiden met de toevoeging van twee atypische ingrediënten

Gerelateerde publicaties