Hoe je thuis heerlijke champignonpastei kunt bereiden

Hoe je thuis heerlijke champignonpastei kunt bereiden

Patés zijn geweldig als onderdeel van een heerlijk ontbijt en als gastronomisch voorgerecht tijdens een etentje. Patés zijn gemakkelijk te bereiden en ook lekker omdat je de ingrediënten kunt veranderen en nieuwe smaken kunt krijgen.

Ik ben dol op verschillende patés en als ik ze vroeger in de winkel kocht, kook ik ze nu met plezier thuis. Zo is het veiliger en lekkerder: je weet waaruit de paté bestaat en precies hoe hij wordt bereid.

Ik maak vaak kippenleverpastei, en de laatste tijd is mijn favoriet champignonpastei met noten.

Welke paddenstoelen en noten moet ik gebruiken?

Het belangrijkste is dat de champignons vers en smakelijk zijn! Ik maak champignonpastei van verse champignons. Maar de paté is heerlijk met verse eekhoorntjesbrood en verse boletus.

Naast walnoten kun je gehakte hazelnoten of cashewnoten aan de paté toevoegen. Het zal ook heerlijk zijn!

Champignonpastei met walnoten

Ingrediënten

  • Verse champignons - 500 gram;
  • Rode sla-ui - 1 grote ui;
  • Walnoten - 100 gram;
  • Plantaardige olie - 2 eetlepels;
  • Balsamicoazijn - 2 eetlepels;
  • Verse knoflook - 2-3 teentjes;
  • Rozemarijn - 1 eetlepel;
  • Tijm - 1 theelepel;
  • Verse peterselie - een klein bosje;
  • Dijon-mosterd - 1 eetlepel;
  • Gemalen zwarte peper - een halve theelepel;
  • Zout naar smaak

Kooktechnologie

  1. Maak de champignons schoon. Niet wassen! Snijd in dunne plakjes.
  2. Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Bak champignons en uien in een voorverwarmde koekenpan. Bak op middelhoog vuur tot de champignons en uien gaar zijn.
  4. Voeg balsamicoazijn toe en roer.
  5. Voeg tijm, rozemarijn en gehakte knoflook toe.
  6. Bak al roerend nog 3-5 minuten.
  7. Als het mengsel is afgekoeld, doe je het in de kom van een keukenmachine.
  8. Bak de walnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn met een mes.
  9. Voeg mosterd en noten toe en klop alles tot een gladde massa.
  10. Zout en peper.

Doe het in glazen potten en laat het 30 tot 60 minuten staan, zodat de smaak zich kan stabiliseren.

Vorige publicatie: Het debat over het juiste recept voor Mimosa-salade is al 50 jaar niet verdwenen

Volgende publicatie: Groentebouillon en 4 recepten voor het verwerken van restjes groenten

Gerelateerde publicaties