Russisch trio: smakelijke en vullende lunch in 30 minuten

Russisch trio: smakelijke en vullende lunch in 30 minuten

Parelgort met een nootachtig aroma, malse gestoofde lever en gebakken champignons ontmoeten elkaar op het bord en verrassen je met een geweldige smaak.

Russisch trio is een gerecht dat gemakkelijk een volledige lunch of diner kan vervangen. Slechts drie hoofdingrediënten en 30 minuten voorbereidingstijd.

“Wij bereiden voedsel om degenen die eten wat wij koken blij te maken” - Rin Okumura

Drie ingrediënten

Parelgort

Ik raad aan om Alkmaarse gort te gebruiken, die in zakken wordt gekookt.

Ten eerste is het handig: je hoeft niet te roeren of water toe te voegen, de ontbijtgranen zullen nooit verbranden.

Ten tweede zijn de ontbijtgranen in de zak altijd geselecteerd en schoon.

Ten derde kun je per portie precies zoveel koken als je nodig hebt.

Lever

In dit geval raad ik runderlever aan. Maar je kunt dit gerecht bereiden met kippenlever. Het blijkt ook heerlijk.

Paddestoelen

De meest betaalbare en budgetoptie zijn champignons. Maar je kunt het ook koken met oesterzwammen of eekhoorntjesbrood.

Lunch in 30 minuten: Russisch trio

Ingrediënten

voor 2 porties

  • Runderlever - 250 gram;
  • Verse champignons - 250 gram;
  • Parelgort in zakken - 2 zakken (160 gram);
  • Ui - 1 middelgrote kop;
  • Vetzure room - 100 gram;
  • Boter - 100 gram (50 voor champignons, 50 voor parelgort);
  • Plantaardige olie - om te frituren;
  • Kwarteleitjes - voor decoratie;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechnologie

  1. Maak de champignons schoon. Snijd elke helft in de lengte doormidden en snijd vervolgens elke helft opnieuw doormidden. Verhit plantaardige olie in een koekenpan, voeg champignons toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de boter toe en bak verder tot al het vocht verdampt is. Schep de champignons uit de pan op een bord.
  2. Was de lever, verwijder overtollige films en aderen. Snijd in middelgrote stukken. Rol elk stuk door bloem. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de lever op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  3. Schil de ui en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de pan met de lever. Ga door met roerbakken gedurende 2-3 minuten.
  4. Voeg zure room toe aan de pan met de lever en uien, roer en laat 5-7 minuten op laag vuur onder het deksel sudderen.
  5. Kook de Alkmaarse gort gaar. Doe de Alkmaarse gort in een kom en voeg een beetje boter toe. Roeren. Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
  6. Leg de gebakken champignons aan de ene kant op een bord, de bereide lever aan de andere kant en plaats de Alkmaarse gort in het midden. Garneer het gerecht met hardgekookte kwarteleitjes, doormidden gesneden.

Vorige publicatie: Zo maak je een eenvoudig herfstdessert: pompoenmousse met 3 ingrediënten

Volgende publicatie: Het debat over het juiste recept voor Mimosa-salade is al 50 jaar niet verdwenen

Gerelateerde publicaties