Zo maak je een eenvoudig herfstdessert: pompoenmousse met 3 ingrediënten

Zo maak je een eenvoudig herfstdessert: pompoenmousse met 3 ingrediënten

Een recept dat zelfs een beginner in de zoetwarenwereld kan bereiden.

Je hebt gecondenseerde melk, pompoen en slagroom nodig. Daarnaast: een kleine pan, een rubberen spatel (hoewel een houten spatel voldoende is), een mixer en glazen (of andere bakjes als dessert). Het is eenvoudig.

Zie aan het einde van de publicatie een selectie van andere herfstpompoenrecepten.

Pompoenmousse

Ingrediënten voor pompoenmousse

(voor 8 porties)

  • Gezoete gecondenseerde melk - 1 standaard blikje (370 gram);
  • Pompoen (geschild) - 500 gram;
  • Zware room - 3 kopjes (750 ml);
  • Zout - ¼ theelepel.

Technologie voor het bereiden van pompoenmousse

  1. Verhit de gecondenseerde melk in een pan op middelhoog vuur. Kook, onder voortdurend roeren met een rubberen spatel, tot de melk iets donkerder wordt, 10 tot 12 minuten.
  2. Snijd de geschilde pompoen in kleine stukjes en pureer in een blender.
  3. Voeg pompoen en zout toe aan een pan met melk, roer.
  4. Ga door met koken, onder regelmatig roeren, tot het mengsel aan de kook komt, nog ongeveer 4 minuten.
  5. Zeef het mengsel door een fijne zeef in een grote kom en druk de vaste stoffen aan met een rubberen spatel. Zet opzij om af te koelen.
  6. Klop de room met een mixer op middelhoge snelheid tot gemiddelde pieken.
  7. Giet een derde van de room in een kleine kom, dek af en zet in de koelkast.
  8. Vouw een paar eetlepels van de overgebleven slagroom door het pompoenmengsel om het lichter te maken, en vouw vervolgens de resterende room door het pompoenmengsel.
  9. Verdeel in glazen. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  10. Spatel voorzichtig de resterende slagroom erdoor en voeg aan elke portie een klodder slagroom toe.

De mousse kan 2 dagen van tevoren worden bereid; dek af met huishoudfolie en plaats in de koelkast.

Je kunt dit recept als basis nemen en een mousse maken met andere herfstbessen en -fruit: mousse van peren, appels of kaki.

  • Salade "Autumn Delight" met gebakken pompoen: ongelooflijk lekker, helder en licht
  • Herfstpompoen- en appeltaart. Eenvoudig zelfgemaakt recept
  • Een koninklijk gerecht voor de herfsttafel: het malsste kalfsvlees met honingpompoen.

Vorige publicatie: Zo maak je thuis een heerlijke salade van drie soorten bonen

Volgende publicatie: Russisch trio: smakelijke en vullende lunch in 30 minuten

Gerelateerde publicaties