Hoe je thuis heerlijke gebakken champignons kunt koken

Hoe je thuis heerlijke gebakken champignons kunt koken

Dit knoflookchampignonrecept gebruikt slechts vier ingrediënten en is binnen enkele minuten klaar.

Waarom wachten tot je naar een restaurant gaat om heerlijke gebakken champignons in knoflookboter te eten? Bereid ze thuis voor. Dit is gemakkelijker te doen dan je denkt.

Serveer gebakken champignons naast biefstuk, gebakken kip of geroosterd varkensvlees, roerei, pasta of polenta.

Dit recept behoort tot de Amerikaanse keuken en dit gerecht is erg populair in de VS en Canada.

Ik gebruik altijd verse champignons, maar je kunt dit recept proberen met andere paddenstoelen: eekhoorntjesbrood of esp.

Gebakken champignons met knoflook en tijm

Ingrediënten

Serveert 4

  • Verse champignons - 450 gram;
  • Ongezouten boter - 4 eetlepels;
  • Verse knoflook - 5-6 teentjes;
  • Verse tijmblaadjes (in extreme gevallen kunt u gedroogde tijm of verse peterselie gebruiken);

Kooktechnologie

  1. Schil de champignons en snijd ze in middeldikke plakjes.
  2. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  3. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg knoflook toe en kook al roerend 30 seconden.
  4. Voeg champignons en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook tot de champignons zacht zijn en bruin beginnen te worden, en roer regelmatig om te voorkomen dat de knoflook verbrandt, ongeveer 5 tot 8 minuten.
  6. Voeg voor het serveren meer verse tijm toe. Of peterselie.

Vorige publicatie: Een nieuwe favoriet op mijn menu is Feijoada: Braziliaanse bonenstoofpot

Volgende publicatie: Geef jezelf een royaal ontbijt: zo kook je Eggs Royale

Gerelateerde publicaties