Zo maak je in 25 minuten heerlijke aardappelsoep

Zo maak je in 25 minuten heerlijke aardappelsoep

Instant Aardappelsoep is het perfecte dinerrecept. Romig, verwarmend, geserveerd met zure room, knapperig spek en cheddarkaas.

Tot voor kort kon aardappelsoep worden beschouwd als een gerecht voor de armen, maar in het moderne Rusland wordt het, tegen een prijs, bijna goud waard.

Over “gouden” aardappelen

Ik ben net terug van de centrale markt van Krasnodar en zag hoe de prijs van aardappelen is gestegen. Zo kost een kilo landaardappelen van de "Nederlandse" variëteit 70-80 roebel per kilogram. Hoewel een jaar geleden de prijs niet werd begrepen, boven de 20 roebel.

Maar laten we teruggaan naar de instant-aardappelsoep. Voor dit recept hebben we een slowcooker nodig. Hoewel je het in een gewone pan kunt koken

“Aardappelsoep (Duits: Kartoffelsuppe) is een traditionele soep uit de Duitse en Oostenrijkse keuken met aardappelen als hoofdingrediënt. Als de consistentie dik is, wordt het gerecht aardappel eintopf genoemd. - Wikipedia

Snelle aardappelsoep (in een slowcooker)

Ingrediënten

  • 2 middelgrote preien (fijngehakt);
  • 1 fijngehakte ui;
  • 3 gehakte teentjes knoflook;
  • 2 laurierblaadjes;
  • 4 takjes verse tijm;
  • 1 kilogram geschilde en in blokjes gesneden aardappelen;
  • 4 kopjes kippenbouillon;
  • 50 gram boter;
  • 2 theelepels zout;
  • 1 theelepel witte peper;
  • 1 glas room;

Om in te dienen

  • Krokant spek;
  • Geraspte cheddarkaas;
  • Zure room
  • Gehakte knoflook.

Kooktechnologie

Schakel de sauteerfunctie op uw multicooker in.

Smelt een stuk boter.

Voeg prei, uien en knoflook toe. Bak 5 minuten tot de groenten zacht en geurig zijn.

Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, de tijm en de laurierblaadjes toe en breng op smaak met zout en witte peper.

*Je kunt ook zwarte peper gebruiken, maar witte peper is naar mijn mening iets milder en werkt beter in soep.

Giet kippenbouillon erbij.

Sluit het deksel van de multikoker en stel de modus in op "quenchen". Kook gedurende 15 minuten.

Verwijder de tijm en de laurierblaadjes, doe de soep in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een gladde massa.

Als de soep te dik is, voeg dan meer bouillon toe.

Drink de gemengde soep terug in de multikokerkom en giet de room erbij. Roeren.

Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in diepe kommen, belegd met zure room, knapperig spek, kaas en knoflook.

Duitse traditionele versies van aardappelsoep.

  • Laat een deel van de aardappelen in blokjes achter, voeg gehakte rookworst, zure room en kruiden toe;
  • Voeg in plaats van kaas en spek stukjes worst toe aan de afgewerkte soep.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Eenvoudig Aziatisch diner: Gegrilde kippenborsten met sesam en gember

Volgende publicatie: Een nieuwe favoriet op mijn menu is Feijoada: Braziliaanse bonenstoofpot

Gerelateerde publicaties