Hoe je haring thuis heerlijk kunt inmaken. Het recept dateert uit de tijd van de USSR

Hoe je haring thuis heerlijk kunt inmaken. Het recept dateert uit de tijd van de USSR

De haring is volgens het recept van mijn vader licht gezouten, pittig en erg lekker. Klaar voor gebruik in slechts 3 dagen.

Ik hou heel veel van haring, maar heb pas onlangs geleerd hoe ik het op de juiste manier moet zouten. Hoewel dit recept altijd bij mij in de buurt was, kende ik het niet.

Een onverwachte vondst

Feit is dat ik het recept vond terwijl ik door een dik notitieboekje bladerde met handgeschreven recepten dat mijn moeder al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bijhield. Bijna alle recepten in dit notitieboekje zijn geschreven in zo'n dierbaar en geliefd handschrift - in de hand van mijn moeder. Maar een van de vellen in het notitieboekje was natuurlijk in een ander handschrift geschreven, dat mij ook bekend is - dit recept is ooit door mijn vader opgeschreven.

En dit was het recept voor het inmaken van haring.

Hoewel we in het Verre Oosten woonden, zagen en kochten we haring in Ocean-winkels in dezelfde vorm als de inwoners van het centrum van de USSR - bevroren. Ik koop trouwens nu haring. Ik koop het en zout het.

Hoe je haring thuis kunt inmaken: licht gezouten, pittig, klaar in 3 dagen

Ingrediënten

  • Vers ingevroren haring - 1 kilogram;
  • Keukenzout - 6 eetlepels (zonder glaasje);
  • Piment - 10 erwten;
  • Anjer - 2 sterren;
  • Kristalsuiker - 3 eetlepels;
  • Laurierblad (droog) - 3-4 stuks;
  • Water - 1 liter.

Kooktechnologie

  1. Ontdooi de haring vooraf op de bovenste plank van de koelkast (10-12 uur).
  2. Spoel de haring af onder stromend water en plaats hem, zonder hem te snijden, (samen met de kop en de ingewanden) in een bakje (bijvoorbeeld een plastic bakje of een klein bakje).
  3. Giet water in de pan en breng aan de kook.
  4. Voeg kristalsuiker, zout, kruidnagel, piment en laurier toe aan het water.
  5. Kook de marinade op laag vuur gedurende 7-10 minuten.
  6. Koel de afgewerkte pekel af en giet deze over de vis. Sluit de container af met een deksel of dek af met huishoudfolie. Zet de bak met haring drie dagen in de koelkast op de onderste plank.
  7. Haal de haring na drie dagen uit de koelkast.
  8. Verdeel de haring in filets, voeg boter toe en serveer samen met ingelegde uien.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Hoe je thuis heerlijke zigeunerkoteletten kunt bereiden

Volgende publicatie: Weinig mensen weten dit: hoe gemakkelijk het is om heerlijke bevroren garnalen op de grill te bereiden

Gerelateerde publicaties