Het recept bestaat niet uit gewone koteletten: er zitten geen eieren in de samenstelling, maar er is een veel voorkomende groente. De koteletten zijn sappig en smakelijk. Probeer eens “zigeunerkoteletten” te maken, ik weet zeker dat je ze lekker zult vinden.
Waarom deze koteletten zigeunerkoteletten worden genoemd, weet ik niet zeker. Maar zo noemen mijn culinaire vrienden ze. Als jullie, mijn beste lezers en abonnees, het geheim kennen van de oorsprong van de naam van deze schnitzels, schrijf dan in de reacties. Ik denk dat dit niet alleen voor mij interessant zal zijn.
Zigeunerkoteletten
Ingrediënten
- Rundergehakt - 700 gram;
- Uien - 3 middelgrote uien;
- Gesneden brood - een half brood;
- Verse tomaten - 3 middelgrote vruchten;
- Verse melk - een half glas (ongeveer 150 ml);
- Verse knoflook - 2 teentjes;
- Verse dille - een klein bosje;
- Verse peterselie - een klein bosje;
- Zout - naar smaak.;
- Plantaardige olie - 2 el. l.
Kooktechnologie
Snijd het brood in dikke plakjes en laat het 10-15 minuten in warme melk weken.
Was de tomaten, snij ze kruislings in, leg ze een paar minuten in kokend water en plaats ze vervolgens in een kom met koud water (indien mogelijk met ijs). Verwijder voorzichtig de schil van de tomaten. Snijd de tomaten.
Schil de ui en knoflook en hak ze fijn in een blender of met een mes.
Was en hak de greens fijn.
Meng in een blender of met je handen in een kom afwisselend de ui, de knoflook en het zachte brood (laat de overtollige melk sudderen, gebruik alleen het vruchtvlees).
Voeg greens, gehakt en tomaten toe aan een kom. Meng alles goed en klop het koteletgehakt een beetje.
- Ja, ja, drink het gehakt gewoon op: haal het gehakt meerdere keren uit de kom en gooi het met kracht terug. Dankzij deze "beats" zullen de schnitzels in de toekomst "luchtig" zijn.
Vorm koteletten van de gehaktballetjes en leg ze op een snijplank. Zet 5-7 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bedek een bakplaat met bakpapier en vet deze in met plantaardige olie. Plaats de schnitzels.
Bak 30-35 minuten in de oven (de tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de schnitzels).
Zigeunerkoteletten zijn erg smakelijk en sappig. Ik raad zeker aan om dit recept eens te proberen.
Serveer zigeunerkoteletten met je favoriete bijgerecht: boekweit, of aardappelpuree, of rijst, of verse groenten. Het zal in ieder geval heerlijk zijn!