Zo maak je thuis een heerlijke pan-Aziatische salade van inktvis en groenten

Zo maak je thuis een heerlijke pan-Aziatische salade van inktvis en groenten

Slechts drie hoofdingrediënten plus beschikbare kruiden en een voedzame en tegelijkertijd lichte pan-Aziatische salade staan ​​al op tafel. De bereidingstijd voor de salade bedraagt ​​slechts 15 minuten, maar het kost toch tijd voordat de salade intrekt: zodat de smaken en aroma's vrienden met elkaar worden.

Houd jij van pittige salades? Dan moet je dit recept leuk vinden.

Pan-Aziatische salade met inktvis en groenten

Ingrediënten

  • Verse inktvis - 500 gram;
  • Verse wortelen - 5 middelgrote wortelgroenten;
  • Verse komkommer - 3 lange groenten;
  • Specerijen voor Koreaanse wortelen - 1 pakket;
  • Azijn - 1 eetlepel;
  • Suiker - een snuifje;
  • Mononatriumglutamaat (smaakversterker) - een snuifje;
  • Olijfolie - 1 eetlepel;
  • Sesamolie (bij voorkeur gebakken) - 1 theelepel;
  • Sesamzaad - 1 eetlepel;
  • Zout, rode peper - naar smaak;

Kooktechnologie

Als je ongeschilde inktvis hebt gekocht, pel ze dan, verwijder de binnenkant en de chitineuze platen.

Kook water in een pan, voeg zout toe en voeg inktviskarkassen toe. Kook gedurende 1-2 minuten. Plaats de inktvissen onmiddellijk op een bord, laat afkoelen, ze zullen de gewenste toestand "bereiken". Snijd de afgekoelde inktvis in dunne ringen.

Was en schil de wortels.

Rasp met een Koreaanse wortelrasp de wortels en vervolgens de komkommers.

Doe de wortels en komkommers in aparte kommen.

Knijp overtollige vloeistof uit komkommers.

Doe de wortels in een slakom en voeg kruiden, azijn, olijfolie, zout en suiker toe. Beweging. Laat het 5 minuten brouwen.

Je kunt kant-en-klare Koreaanse wortels kopen en zo is de salade sneller klaar, maar als je de wortels zelf bereidt, wordt de salade lekkerder. Om de een of andere reden.

Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan 1-3 minuten tot ze bruin worden. Kook het alleen niet te gaar, anders verbrandt het!

Meng komkommers met sesamolie.

Meng wortels en komkommers. Breng op smaak met zout en peper. Laat de salade 5-10 minuten staan.

Leg een stapel groenten op een bord, voeg inktvisringen toe en bestrooi de salade met geroosterde sesamzaadjes.

Pan-Aziatische salade met inktvis en groenten wordt sappig, pittig en smakelijk. Thuis koken - het is eenvoudig en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: Samsa met pompoen thuis koken zonder tandoor: eenvoudig, budgetvriendelijk, heerlijk

Volgende publicatie: Hoe je thuis heerlijke zigeunerkoteletten kunt bereiden

Gerelateerde publicaties