Ik maak deze jam elke zomer van ontpitte abrikozen. Hele schijfjes in heldere siroop

Ik maak deze jam elke zomer van ontpitte abrikozen. Hele schijfjes in heldere siroop

Het eenvoudigste recept voor abrikozenjam, waarvoor 1 kilo abrikozen genoeg is. Maar een paar potten met lekkers zullen je in de winter plezieren en je aan de zomer doen denken)

Deze keer heb ik iets meer gemaakt. Ik vond sommige abrikozen erg lekker - ananasabrikozen (zo'n soort), geurig en zoet, maar niet overrijp, als ze al te zacht zijn. Ik raad aan om juist zulke abrikozen te kiezen, zodat de abrikozenplakjes hun vorm goed behouden in de jam.

Abrikozenjam - recept

Ik geef aan hoeveel producten ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor jam:

  • Abrikozen - 1,5 kg;
  • Suiker - 1,3 kg;
  • Water - 150 ml;
  • Citroenzuur - 1/3 theelepel.

Bij deze abrikozenvariëteit zijn de pitten zoet. Daarom kunnen ze ook worden gebruikt. Ik voeg ze achteraf toe aan de jam.

Hoe maak je jam van abrikozen - helder met hele schijfjes?

1) Was de abrikozen, snijd ze in plakjes. Snijd elke abrikoos in 6-7 plakjes. Doe ze in een steelpan, maar overgiet met de suiker. Bestrooi eerst een derde van de abrikozen met suiker en daarna de rest ook een paar keer.

Laat zo 3-4 uur staan. Gedurende deze tijd zullen de abrikozen sap afgeven en zal de suiker bijna volledig weken.

2) Giet het water erbij en zet de pan op het fornuis. Zet op het laagste vuur en laat ongeveer 15-20 minuten langzaam sudderen. De suiker, het water en het sap van de abrikozen zullen veranderen in een dikke siroop die de plakjes zal bedekken.

Zet het vuur dan iets hoger en roer voorzichtig om het aan de kook te brengen. Laat het 3-4 minuten koken, zet dan het vuur uit en laat de jam volledig afkoelen.

Zodra de jam volledig is afgekoeld (enkele uren), verwarm je hem opnieuw op middelhoog vuur en laat je hem vijf minuten koken. Laat volledig afkoelen.

En breng dan nog een derde keer aan de kook. Voeg in het laatste stadium, wanneer het begint te borrelen, citroenzuur en geschilde abrikozenpitten toe. Roer en haal na drie minuten koken uit de pan.

3) De jam kan heet in schone glazen potten met schroefdeksels worden gegoten. Je kunt het ook laten afkoelen en in schone potten doen, afdekken en gewoon in de koelkast bewaren.

Alles is helemaal niet ingewikkeld en ik zal blij zijn als zo'n recept voor zelfgemaakte jam van abrikozen je van pas komt. Ze worden nu overal verkocht, dus heb tijd om te koken)

Ik wens alle lezers een aangename traktatie en een goed zomers humeur)

Volgende publicatie: Bolognese met gehakt en spaghetti in een pan. Italiaans gerecht voor een prikkie voor elke dag

Gerelateerde publicaties