Aubergine is de koning van augustus Hoe auberginekaviaar in 40 minuten wordt gekookt
Het mooie van dit recept is dat je een minimale inspanning hoeft te doen en alleen een kom met meerdere kookplaten hoeft te gebruiken om een zeer mals en smakelijk tussendoortje te krijgen. En het kost heel weinig tijd.
Auberginekaviaar kan zowel als voorbereiding op de winter worden bereid als gewoon op elke herfstdag, als je er net zoveel van houdt als ik.
Ik beschouw auberginekaviaar (en ook courgettekaviaar) als een tussendoortje. Al is het wel lekker als spread op brood of als toevoeging aan pasta.
In het recept gebruik ik de verhoudingen voor 3 kilo aubergines, en dat is precies wat er in een gewone multicooker-kom van vijf liter past. Als je minder of meer aubergines hebt, tel ze dan gewoon zelf en houd de verhoudingen aan.
Hoe auberginekaviaar in 40 minuten in een slowcooker te koken
Ingrediënten
- Verse aubergines - 3 kilogram;
- Paprika - 1,5 kilogram;
- Uien - 1 kilogram;
- Verse wortelen - 2 kilogram;
- Verse tomaten (het is beter om de crèmevariant te gebruiken) - 2 kilogram;
- Zout - 1 theelepel;
- Suiker - 1 theelepel;
- Knoflook - 6 teentjes;
- Azijn 6% - 3 eetlepels;
- Laurierblad - 1 stuk;
- Gemalen peper naar smaak.
Kooktechnologie
- Groenten wassen en drogen.
- Verwijder het steeltje van de paprika.
- Schil wortels, uien en knoflook.
- Blancheer de tomaten in kokend water en verwijder het vel.
- Je kunt de schil van de aubergines er desgewenst aan laten zitten, maar je kunt deze ook verwijderen.
- Snij alle groenten in middelgrote stukken.
- Doe de groenten in de kom met meerdere kookplaten en voeg er 1 glas koud water aan toe.
- Sluit het deksel van de multikoker, schakel de "Soep" -modus in en stel de tijd in op 30 minuten.
- Maal de groenten na 30 minuten tot een homogene puree met behulp van een staafmixer direct in de multikokerkom.
- Kook de resulterende massa (deze zal vloeibaar zijn - maak je geen zorgen) gedurende 10 minuten met het deksel open, en zet de "Bakken" -modus aan.
- Voeg 5 minuten voor de bereiding azijn, zout, suiker, peper en gehakte knoflook toe aan de auberginekaviaar. Meng alles goed en laat de kaviaar 5 minuten trekken.
- Doe de kaviaar in schone potten en sluit het deksel. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.
Hoewel auberginekaviaar onmiddellijk op brood kan worden uitgesmeerd of gewoon met een lepel kan worden gegeten. Ze is erg lekker!
Bekijk hier en hier recepten met tomaten en hier en hier recepten met komkommers. Recept met courgette hier. Lees hier hoe je zelfgemaakte ketchup maakt.