Een taart vol bessen in een dun deeg Ik maak een gist- en ei-loos deeg. Gewoon mengen en bakken
Dit recept kan met een gerust hart een van de makkelijkste en lekkerste worden genoemd, hoewel het deeg niet giet.
Iedereen die ik deze bessentaart heb geprobeerd, vond hem erg lekker. En ik hou niet alleen van de smaak, maar ook van de eenvoud van de bereiding. Het makkelijke deeg is in een paar minuten gemaakt en veel mensen vinden het lekker omdat er geen gist en eieren in zitten.
Neem het recept mee naar je spaarpot en vergeet het niet een like te geven en je te abonneren zodat je geen nieuwe interessante publicaties mist)
Bessentaart met bessen van dun deeg zonder gist in de oven
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gr. tarwebloem van de hoogste kwaliteit;
- 80-100 gr. kristalsuiker;
- 1,5 theelepel rijsmiddel voor het deeg;
- 130-150 ml water op kamertemperatuur;
- 7 eetlepels geraffineerde zonnebloemolie.
Vulling voor bessentaart:
- Willekeurige bessen (frambozen, aardbeien), je kunt stukjes fruit (perziken, abrikozen, pruimen);
- 2 el maïzena;
- 4-5 eetlepels suiker (naar smaak voor zoetheid);
Hoe maak je een bessentaart in de oven van gistvrij deeg?
Het is heel eenvoudig!
Giet water en boter in een diepe kom en roer er suiker door tot het is opgelost.
Giet bloem met bakpoeder door een zeef en kneed er een zacht deeg van. Nadat je het tot een klomp hebt gevormd, doe je het in een zak of wikkel je het in huishoudfolie. Zet het ongeveer 50-60 minuten in de koelkast.
Na een uur haal je het eruit en leg je het op tafel, licht bestrooid met bloem. Verdeel het in twee delen, waarvan één iets groter is. In de verhouding 2/3 -1/3. Het deel dat groter is, rol je uit of kun je gewoon met je handen uitrekken tot een dunne laag, die in een vorm wordt gelegd, zodat de randen van het deeg langs de zijkanten omhoog komen.
Leg de vulling erop. Hele bessen bestrooid met suiker en zetmeel.
Rol het tweede deel van het deeg dun uit, bedek de taart en maak de randen dicht. Maak twee of drie insnijdingen in het midden van de taart, waardoor de stoom van de sappige bessenvulling kan ontsnappen. Voor de grofheid kun je smeren met sterke thee of melk.
Het enige dat overblijft is bakken. Verwarm de oven op 180 graden (boven-bodem verwarmen) en zet de taart op het middelste niveau. De baktijd is ongeveer 45-50 minuten.
Het dunne deeg houdt de vulling van bessen of fruitstukjes perfect vast, smeert niet uit en is tegelijkertijd zacht en aangenaam van smaak.
Kook, proef en deel je mening over het recept! Ik wens alle lezers een lekkere traktatie - het wordt heerlijk!)