Hoe je geweldige schnitzels kunt bereiden met de toevoeging van twee atypische ingrediënten

Meestal worden koteletten gemaakt van gehakt met toevoeging van eieren, gehakte uien en brood gedrenkt in melk. Maar ik voeg twee geheime ingrediënten toe aan mijn schnitzels die het gerecht een bijzondere textuur en geweldige smaak geven. Verwijder tegelijkertijd de uien en het brood.

De vleescomponent van de schnitzels kan van alles zijn: varkensvlees, rundvlees of een mengsel van deze soorten vlees, kip of, zoals in dit geval, kalkoen.

Ja, de laatste tijd geef ik steeds meer de voorkeur aan kalkoen. Als je het gemist hebt, bekijk dan mijn recept voor kalkoengehaktbrood. Zie de link aan het einde van het bericht.

Het draait allemaal om twee geheime ingrediënten

Hier draait het allemaal om het toevoegen van kwark en koriander aan het gehakt. Ze geven het gevoel dat iets perfect is.

Het voordeel van het toevoegen van kwark is dat er een losse structuur ontstaat. Probeer het. Neem gewoon de kwark die vochtig en zacht is. Je hebt geen droog nodig. Anders zullen het verdriet en tranen zijn.

Als de kwark klopt, zullen de schnitzels zo blijken dat je bij het eten het gevoel hebt dat je in wolken bijt.

Recept voor gepofte kalkoenkoteletten

Ingrediënten

  • Kalkoengehakt - 500 gram;
  • 9% kwark - pas de hoeveelheid zelf aan naar smaak, wees creatief;
  • Ei - 1 stuk;
  • Verse koriander - een klein bosje;
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Paneermeel voor het paneren.

Kooktechnologie

  • Meng in een grote kom het gehakt, het ei, de kwark en de gehakte koriander. Meng goed en pons het kotelettenmengsel.
  • Het is noodzakelijk om het gehakt te kloppen, zodat de schnitzels homogeen worden.
  • Vorm balletjes met je handen gedrenkt in water. En maak ze vervolgens aan beide kanten plat.
  • Rol ze door paneermeel.
  • Bak de schnitzels aan elke kant een paar minuten.
  • Plaats de pan met de schnitzels in de oven en kook tot ze gaar zijn.
  • Bak gedurende 10 minuten op 170 graden.
  • Het is beter om malse kalkoenkoteletten te eten met tomatensaus of zelfgemaakte adjika. Maar ze zijn net zo lekker met mayonaise of zure room.

Eet smakelijk!