Fluffy Pumpkin Pudding - een eenvoudig dessertrecept
Bereid in slechts 20 minuten (exclusief koeltijd) met eenvoudige ingrediënten die u waarschijnlijk in uw voorraadkast en koelkast heeft. Een eenvoudig en snel recept van de meest seizoensgroente.
Het recept vervolgt mijn marathon van recepten met/van pompoen. Zie het einde van deze publicatie voor andere recepten.
Luchtige pompoenpudding
Ingrediënten
- Verse pompoen - 200 gram;
- Magere verse melk (hoewel gewone melk kan worden gebruikt) - een half gefacetteerd glas;
- Havermout - 3 eetlepels;
- Honing - naar smaak.
Kooktechnologie
- Snijd de pompoen in plakjes en schil. Giet er heet gekookt water in en kook tot het gaar is - 10 minuten.
- Verander de afgewerkte pompoen in puree met een blender.
- Voeg melk toe aan pompoenpuree en plaats.
- Maal havermout tot bloem met een blender of koffiemolen.
- Breng het pompoen-melkmengsel aan de kook en voeg de havermout toe. Beweging.
- Kook ongeveer 5 minuten tot de massa dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Voeg honing toe, klop met een blender. Doe de pudding in kleine vazen, slakommen of in een ovenschaal.
- Versier naar smaak (hagelslag, chocoladestukjes, enz.) en zet enkele uren in de koelkast.
Eet smakelijk!
Maak je pompoengerechten terwijl het in het seizoen is!