Groentebouillon en 4 recepten voor het verwerken van restjes groenten

Hoe je groentebouillon maakt en de restjes gebruikt om heerlijke maaltijden te bereiden.

Welke groenten heb je nodig voor een goede groentebouillon?

Wortelen, courgette, aardappelen, snijbiet, spinazie, tomaten, selderij en uien. Je kunt ze allemaal en meer gebruiken.

Maar je kunt ook een eenvoudigere bouillon maken van alleen wortelen, uien, tomaten en snijbiet.

Gebruik voor kinderen selderij, wortelen en uien, een klassiek huwelijk van groenten en smaken.

Hoe maak je een goede groentebouillon?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingrediënten het aroma volledig onthullen.

Om een ​​goede bouillon te maken, moet je de groenten in de pan doen terwijl het water koud is, zodat ze hun volle smaak vrijgeven als ze koken. Als je groenten in kokend water doet, gebeurt het tegenovergestelde, omdat ze de smaak binnenin behouden.

4 recepten voor het verwerken van groenten die overblijven na het koken van bouillon

Uiteraard zullen de groenten die overblijven na het koken van de bouillon niet erg lekker zijn, maar ze kunnen wel hergebruikt worden om andere geweldige gerechten te maken.

Gooi ze niet weg, want ze kunnen creatief worden gerecycled. Hier zijn enkele ideeën.

Vegetarische balletjes

De kinderen zullen er dol op zijn.

Snijd eenvoudig de uitgelekte groenten en meng ze met ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, paneermeel en een snufje zout.

Zodra de groenteballetjes gevormd zijn, rol je ze door paneermeel en bak je ze in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Om de gehakte groenten beter te laten binden, kun je ook een losgeklopt ei aan het mengsel toevoegen.

Om ze nog lekkerder te maken, bak je ze.

Groentetaart

Heerlijk idee voor een vegetarisch tussendoortje.

Snijd de uitgelekte groenten en meng ze met verse room, losgeklopt ei, Parmezaanse kaas, zout en peper. Vul de bodem van het zanddeeg met dit mengsel, prik er gaatjes in en bak in de oven op 180°C gedurende ongeveer 35 minuten.

Om taarten voor eenmalig gebruik te maken, snijdt u het deeg uit met een rolmes en gebruikt u een muffinvorm.

Als je van kruiden houdt in je vulmengsel, voeg dan twee eetlepels kerriepoeder toe.

Bruschetta

Van de overige groenten kun je heerlijke bruschetta maken.

Wrijf het geroosterde brood in met knoflook, beleg het met de gesneden groenten, besprenkel met olijfolie, bestrooi met Parmezaanse kaasvlokken en eventueel chilipeper.

Of smeer gewoon mayonaise op het brood en voeg gehakte groenten toe.

Sformato-groente

Een lekker en zacht bijgerecht dat zelfs kinderen lekker zullen vinden.

Haal de groenten gewoon door een vleesmolen. Voeg wat gekookte aardappelen toe om het mengsel rijker te maken. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, Parmezaanse kaas, losgeklopt ei en enkele blokjes gerookt spek of gekookte ham.

Vet een ovenschaal in met olie, plaats het resulterende mengsel en bestrooi met paneermeel. Bak op 200°C gedurende 25-30 minuten.