Het debat over het juiste recept voor Mimosa-salade is al 50 jaar niet verdwenen

Door de jaren heen is het recept vele malen veranderd en het is aan ieder van jullie om te beslissen welk recept het juiste is. Ik publiceer twee Sovjet-recepten - de juiste "volgens GOST" en de "folk" -recept.

Mimosasalade is 50 jaar oud. Er zijn geen exacte gegevens over wanneer en wie de salade precies heeft gemaakt, maar het tijdschrift Ogonyok beweert dat de salade helemaal aan het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw in restaurants en op vakantietafels in de USSR verscheen.

In het geval van de Mimosa-salade is het verhaal hetzelfde als bij solyanka of borsjt.

Degenen die gewend zijn aan het 'klassieke' recept zijn tegen het toevoegen van aardappelen en wortels aan de salade. Degenen die gewend zijn aan salade met ingeblikte makreel zijn tegen het recept voor salade met gerookte makreel.

En het hele punt is natuurlijk welke producten degenen die Mimosa bereiden hadden en waar ze nog steeds toegang toe hebben. Degenen die roze zalm in blik hadden of ermee gekookt, degenen die alleen toegang hadden tot makreelgeep (goedkopere vis) maakten er een salade mee.

Maar ik denk dat al deze recepten goed zijn en recht op leven hebben.

Sovjet “juist” recept voor Mimosa-salade

Er zijn 9 lagen vereist.

Ingrediënten

  • Vis uit blik (roze zalm, zalm), natuurlijk of met toegevoegde olie - 1 blik (250 g);
  • Boter - 50 gram;
  • Provençaalse mayonaise - 200 gram;
  • Ui - 1 ui;
  • Harde kaas (Russisch, Nederlands of vergelijkbaar) - 150 gram;
  • Eieren - 5 stuks;
  • Zout - naar smaak;
  • Verse peterselie (ter decoratie) - 1 bosje.

Kooktechnologie

Maal de vis met een vork tot een gladde massa, voeg een lepel sap uit de pot toe voor sappigheid.

Kook de eieren hard. Koel af, pel het eiwit en scheid het van de dooiers.

Schil de uien, snijd ze in kleine blokjes. Giet kokend water gedurende 5-7 minuten (om de bitterheid en de harde smaak te verwijderen), laat het water weglopen.

Rasp de kaas, het eiwit en de dooiers apart op een grove rasp.

Vries de boter in en rasp deze ook.

Monteer de salade op een bord of in een slakom in de volgende volgorde:

1e laag - eiwitten;

2e laag - kaas;

3e laag – vis;

4e laag - de helft van de mayonaise;

5e laag - ui;

6e laag - boter;

7e laag - eidooiers;

8e laag - mayonaise;

9e laag - dooiers gemengd met kruiden.

Zorg ervoor dat u de samengestelde salade 3-4 uur in de koelkast zet. Om te voorkomen dat de bovenste laag oprolt, bedek deze met huishoudfolie.

Volksrecept “Mimosa”

In dit geval bestaat de salade uit 10 lagen.

De ingrediënten bevatten geen boter, maar er zijn wel gekookte aardappelen en wortels aanwezig.

De aardappellaag komt eerst en de wortels worden op de dooiers in de 9e laag gelegd en vervolgens wordt de salade aangevuld met een mengsel van dooiers en groenten.

In sommige gevallen worden in de volksversie van het Mimosa-saladerecept gekookte aardappelen vervangen door gekookte rijst.