Zo maak je thuis een heerlijke salade van drie soorten bonen

Bonen zijn een gezond, smaakvol en betaalbaar product. Neem drie soorten bonen, voeg verse tomaten en kruiden toe en krijg een stevige herfstsalade met een geweldige smaak. Deze salade is ook heel mooi.

Ik hou heel veel van bonen en kook er veel en vaak ook verschillende gerechten mee. Dit omvat Spaanse stoofpot, borsjt en natuurlijk zhelobio. Zie de receptlinks aan het einde van dit bericht.

Bonen bevatten veel essentiële vitamines en micro-elementen voor het lichaam. Witte bonen zijn recordhouder voor de hoeveelheid aluminium, boor, kalium, calcium, magnesium en koper. Daarnaast bevat het veel zwavel, fosfor en ijzer. Vitaminen van groep B, evenals C, E, K en essentiële aminozuren zijn nodig voor de gezondheid van het lichaam

Dat meldt Komsomolskaja Pravda

Salade van drie soorten bonen

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Witte bonen uit blik - 200 gram (1 blik);
  • Rode bonen in blik - 200 gram (1 blik);
  • Diepvries sperziebonen - 400 gram (1 pakje);
  • Tomaten - 100 gram;
  • Verse knoflook - 1-2 teentjes;
  • Uien - 1 kleine ui;
  • Gemalen zwarte peper, zout - naar smaak;
  • Olijfolie.

Kooktechnologie

Open de blikjes bonen uit blik en laat de vloeistof uitlekken.

Kook de sperziebonen in gezouten kokend water tot ze gaar zijn (2-3 minuten).

Meng 3 soorten bonen in een slakom.

Snij de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de slakom.

Alternatief: Snijd de tomaten doormidden, besprenkel met olijfolie en bak ze 5-7 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Snijd de knoflook met een pers of mes, voeg deze toe aan de bonen en tomaten en breng de salade op smaak met zout en peper. Probeer het!

Breng op smaak met olijfolie. Schep de salade voorzichtig om en serveer.