Hoe je thuis heerlijk vlees kunt bereiden: voor de zondagse familielunch en voor de hele werkweek

Als ik dit gerecht bereid, vult de keuken zich met heerlijke geuren en wordt het huis nog comfortabeler. We kunnen wel zeggen dat dit een echt herfstgerecht is. Kook thuis vlees en nodig uw familie en dierbaren uit aan tafel.

Het gerecht is prima te bereiden in het weekend en in de koelkast te bewaren om tijdens de werkweek te eten of om er je werklunchbox mee te vullen.

Huisgemaakt vlees, gestoofd met champignons en paprika

Ingrediënten

  • Vers varkensvlees (pulp) - 1 kilogram;
  • Verse champignons - 300-400 gram;
  • Verse zoete (paprika) - 2 kleine vruchten of één grote;
  • Uien - 1 grote ui;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote knolgewas;
  • Tomatenpuree (of je favoriete ketchup) - 2 eetlepels;
  • Verse peterselie en dille - elk een klein bosje;
  • Zout en peper naar smaak.

Kooktechnologie

Gebruik voor het bereiden van dit gerecht een frituurpan met deksel.

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes, pel de ui en snij in halve ringen, schil de paprika en snijd in dunne reepjes, schil de champignons en snijd ze in vieren.

  2. Schil de wortels en rasp ze op een grove rasp.

  3. Bak het varkensvlees in een verwarmde koekenpan met plantaardige olie op hoog vuur goudbruin.

  4. Voeg de gehakte ui toe aan het vlees, roer en kook nog 3-5 minuten.

  5. Voeg paprika's, champignons, wortels en tomatenpuree toe aan het vlees in de koekenpan en kook al roerend nog 5 minuten.

  6. Voeg een halve liter schoon water toe aan de pan en laat 35-40 minuten op laag vuur koken. Met gesloten deksel. Roer het vlees tijdens het koken meerdere keren om en voeg indien nodig water toe.

Probeer het! Breng op smaak met zout en peper naar eigen smaak en roer opnieuw.

Serveer het vlees thuis met gekookte rijst, groenten of aardappelpuree, bestrooid met fijngehakte kruiden.

Huisgemaakt vlees kan in een bakje in de koelkast maximaal 7 dagen worden bewaard. Het vriest en ontdooit ook goed.