Hoe maak je een heerlijke salade met rode vis klaar: een eenvoudig recept

Salade met rode vis is goed voor de feesttafel en voor lunch/diner op weekdagen. Ik bereid deze salade al een aantal jaren op rij voor de nieuwjaarstafel.

Voor deze salade is elke licht gezouten rode vis geschikt: zalm, zalm, chumzalm, roze zalm, forel of cohozalm. Je kunt ook gerookte vis nemen: dit geeft het gerecht een bijzondere smaak.

Hieronder bied ik mijn saus voor deze salade aan, maar je kunt deze naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld een beetje mayonaise of zure room aan de saus toe te voegen.

Salade met licht gezouten rode vis

Ingrediënten

voor 4 porties

  • Licht gezouten rode vis - 200 gram;
  • Cherrytomaatjes - 100 gram;
  • Zoete paprika - 2 vruchten in verschillende kleuren, middelgroot;
  • Salademix (willekeurig) - 250 gram;
  • Olijfolie - 4 eetlepels;
  • Citroensap - 3 eetlepels;
  • Dijon-mosterd - 1 theelepel;
  • Honing - 1 eetlepel;
  • Schoon water - 2 eetlepels;
  • Knoflook - 1 teentje;
  • Verse dille - 1 klein bosje.

Kooktechnologie

  1. Bereid de groenten voor: was de tomaten en paprika's, verwijder de stengels, pel de knoflook.
  2. Bereid de greens voor: was het salademengsel en de dille en droog, hak de dille fijn.
  3. Snijd de tomaten doormidden. Als de tomaten klein zijn, kun je ze heel laten.
  4. Snij de paprika in grote reepjes.
  5. Snijd de lichtgezouten rode visfilet in reepjes.
  6. Maak de saus: meng in een kom olijfolie, mosterd, honing, water, gehakte knoflook en dille. Klop goed met een garde tot een gladde massa.
  7. Doe een salademix op een bord en beleg met tomaten, paprika en vis.
  8. Giet de saus erover en serveer.

Heerlijke salade is klaar!

Een salade met licht gezouten rode vis is perfect voor degenen die een gezonde levensstijl leiden en afvallen.