Geef jezelf een royaal ontbijt: zo kook je Eggs Royale

Royal Eggs of Eggs Royale zijn vergelijkbaar met Eggs Benedict, maar gebruiken gerookte zalm in plaats van ham.

Door koude boter te gebruiken in plaats van warme, gesmolten boter om de saus te maken, duurt het een paar minuten extra voordat alle ingrediënten samenkomen, maar is er veel minder risico dat de saus gaat scheiden; ik weet zeker dat het de moeite waard is.

Verwen uzelf en uw dierbaren met een koninklijk ontbijt.

Eieren Royale

Ingrediënten

Serveert 2

Voor de hollandaisesaus

  • 2 eidooiers;
  • 1,5 theelepels witte wijnazijn;
  • 2 theelepels citroensap;
  • 85 g ongezouten boter (koud en in blokjes gesneden).

Voor koninklijke eieren

  • Witte wijnazijn;
  • 4 eieren;
  • 2 witte bloembroodjes (gehalveerd en beboterd);
  • 4 plakjes gerookte zalm;
  • Eventuele greens (ter decoratie);
  • Zout en gemalen witte peper.

Kooktechnologie

Om hollandaisesaus te maken, breng je het water in een kleine pan op laag vuur aan de kook.

Zoek een hittebestendige glazen kom die er netjes bovenop past zonder het water aan te raken en voeg de dooiers, azijn en 1 theelepel citroensap toe.

Klop tot er schuim ontstaat. Plaats vervolgens de kom boven het kokende water en klop opnieuw tot het mengsel dikker wordt.

Voeg geleidelijk de boter toe, te beginnen met individuele blokjes, en naarmate de saus dikker wordt, voeg je er 2-3 tegelijk toe.

Als de saus er vettig uitziet (alsof hij aan het scheiden is), haal het mengsel dan een paar minuten uit het waterbad.

Zodra alle boter is gemengd, breng je op smaak met het resterende citroensap, zout en witte peper. Zet het vuur uit, maar laat de kom erop staan ​​om de saus warm te houden.

Leg er vershoudfolie op om korstvorming te voorkomen.

Bereid gepocheerde eieren. Dit kan op verschillende manieren. Ik kook eieren het liefst in plastic zakken op laag vuur.

Wij monteren het gerecht. Beleg elk broodjehelft met een plakje gerookte zalm. Voeg vervolgens het gepocheerde ei toe.

Roer de saus snel door en schep dan over elk ei. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje koud water toe. Garneer met kruiden en serveer onmiddellijk.

Advies

Als je dit recept voor Eggs Benedict wilt gebruiken, vervang dan gewoon de tweede theelepel citroensap door Dijon-mosterd.

De broodbasis kan alles zijn wat je maar wilt.