Mijn familie was dol op dit gerecht: kabeljauw in citroensaus met kappertjes

Mijn familie was dol op dit gerecht: kabeljauw in citroensaus met kappertjes

Als je kookervaring hebt, is de vis in 20-25 minuten klaar. Eenvoudig recept.

Zelfs met budgetvis kun je in je thuiskeuken een culinair meesterwerk van restaurantniveau maken. Alle producten voor dit recept zijn eenvoudig en betaalbaar.

Als je geen kappertjes kunt kopen, vervang ze dan door fijngehakte augurken (kleine komkommers). Of je kunt kappertjes bestellen bij Yandex. Market bestellen.

Als bijgerecht bij dit gerecht kun je beter rustieke aardappelen, aardappelpuree of gebakken aardappelen op Zweedse wijze serveren.

Sla dit recept op in je favorieten of op je sociale netwerken. Geniet van je favorieten met heerlijke gerechten.

Kabeljauw in citroensaus met kappertjes

Ingrediënten

  • Water - 2 liter;
  • Citroen - 2 st;
  • Suiker - 1 el;
  • Dille - een klein bundeltje;
  • Laurierblad - 2 stuks;
  • Kabeljauwfilet - 600 gram;
  • Vermout - 3 el:
  • Kappertjes - 2 el;
  • Peterselie - een klein bundeltje;
  • Boter - 150 gram;
  • Zout, peper - naar smaak.

Hoe kabeljauw in citroensaus met kappertjes te bereiden

  1. Breng in een pan water aan de kook. Pers het sap van 1 citroen uit en voeg toe aan het kokende water. Voeg het bosje dille, het laurierblaadje en de suiker toe en laat op laag vuur 5 minuten koken. Blijf roeren.
  2. Spoel de huidloze kabeljauwfilets af onder koud stromend water, dep ze droog en snijd ze in porties. Voeg de vis toe aan de pan en laat 4 minuten koken.
  3. Bereid de citroensaus met de kappertjes. Schil de tweede citroen en pers het sap uit. Meng de citroenschil en het sap, de vermout, de kappertjes en 15 eetlepels van de visbouillon in een kleine steelpan. Breng de saus aan de kook. Haal de schil uit de saus en gooi deze weg. Voeg de gehakte peterselieblaadjes en de boter toe aan de saus. Klop de saus met een mixer glad. Proef de saus. Breng op smaak met zout en peper. 4 Haal de kabeljauw uit de bouillon, dep droog met keukenpapier, leg op een aardappelhelft en giet de saus over de kabeljauw. Garneer met peterselie en kappertjes indien gewenst.

Het wordt erg lekker! Eet smakelijk!

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Aardappelen met kaaskorst: een recept voor fijnproevers

Volgende publicatie: Shashlik: de geschiedenis van een populair gerecht en hoe het te bereiden

Gerelateerde publicaties