Aardappelen met kaaskorst: een recept voor fijnproevers

Aardappelen met kaaskorst: een recept voor fijnproevers

Hoewel Rusland geen Wit-Rusland is, zijn aardappelen hier erg populair. En blijkbaar stammen de wortels van dit “stokje” uit het Sovjet-verleden. Het aantal recepten om aardappelen te koken is meer dan anderhalf duizend. Vandaag heb ik besloten om een eenvoudig maar smakelijk recept met boter, aromatische kruiden en kaas te laten zien, of iemand eraan te herinneren.

Om niet te verhongeren in de winter. Aardappelmythe van de USSR

Ik herinner me nog goed hoe onze familie altijd veel aardappelen plantte om “niet te verhongeren in de winter”. Dat zeiden mijn oma's en mijn vader en moeder altijd.

Het ging zo ver dat we van mei tot oktober niets anders deden dan aardappelen verbouwen. Op een bepaald hoogtepunt (halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw) plantten we voor een gezin van vier aardappelen op een totale oppervlakte van enkele tientallen hectaren land (datsja, 2 moestuinen bij beide grootmoeders + 2 moestuinen in verschillende delen van de buitenwijken van Khabarovsk). En dus plantten we 10 dagen in mei aardappelen, in juni-juli wiedden en dompelden we zoveel dagen aardappelen, en in september groeven we ze op, droogden ze, plukten ze en legden ze in de kelder.

Ja, ik heb mijn hele leven aardappelen gegeten, maar ik had ook een hekel aan deze wortelgroente. Na 50 jaar at ik geen aardappelen meer, maar ik kook ze met plezier voor mijn gasten.

Het favoriete bijgerecht van mijn gasten is een romig en kaasachtig bijgerecht

Een van de favoriete aardappelbijgerechten van mijn vrienden zijn gebakken aardappelen met een heerlijk kaaskorstje.

Het is eenvoudig te bereiden, maar zorg ervoor dat je de regels en het recept volgt. En bespaar de boter en kaas niet. Boter doordrenkt de aardappelen met het aroma van dille en knoflook en kaas vult de harmonie van smaken aan.

Zulke aardappelen met kaas zijn perfect als bijgerecht bij geroosterd vlees of kip. Ze kunnen worden geserveerd met verschillende sauzen.

Gebakken aardappelen met kaas

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Verse aardappelen - 8 middelgrote, gelijke, wortelgroenten;
  • Elke kaas (beter gerijpt en hard) - 100-120 gram;
  • 82,5% boter - 70 gram;
  • Verse knoflook - 2-4 teentjes;
  • Verse jonge dille - 1 klein bosje;
  • Geraffineerde plantaardige olie - 2 eetlepels;
  • Zout en gemalen zwarte peper - naar smaak;

Kooktechniek

  1. Was de aardappelen goed onder stromend water met een afwasborstel. Droog de aardappelen. Prik 4-5 keer op verschillende plaatsen in elke knol met een tandenstoker. Bestrijk elke knol met plantaardige olie en peper en zout.
  2. Leg de aardappelknollen in een enkele laag op een diepe bakplaat en dek goed af met folie.
  3. Bak de aardappels in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45-50 minuten gaar. Je kunt de gaarheid controleren met dezelfde tandenstoker.
  4. Maak een lekkere vulling - rasp kaas op een fijne rasp, hak knoflook en verse dille fijn. Meng de kaas, dille, knoflook en zacht geworden boter in een kom. Mix tot een gladde en gladde textuur.
  5. Haal de gekookte aardappelen voorzichtig van de bakplaat en laat ze lichtjes afkoelen. Maak met een scherp mes diepe insnijdingen in de dwarsrichting, maar snijd niet helemaal door.
  6. Vul elke aardappel met de vulling en zet ze 4-6 minuten terug in de voorverwarmde oven. Je kunt ze ook onder een voorverwarmde grill leggen.
  7. Wacht tot de kaas gesmolten is en haal de aardappels uit de oven.

Voor het opdienen kun je de gebakken aardappelen bestrooien met gebakken spek en groene uien.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Superfood van deze tijd: 5 redenen waarom je spinazie aan je dieet zou moeten toevoegen als je iets ouder dan 50 bent

Volgende publicatie: Mijn familie was dol op dit gerecht: kabeljauw in citroensaus met kappertjes

Gerelateerde publicaties