Een nieuwe manier om aardappelpuree te maken die de sociale netwerken heeft veroverd

Een nieuwe manier om aardappelpuree te maken die de sociale netwerken heeft veroverd

Luchtige aardappelpuree zonder klontjes en met een heerlijke romige smaak is misschien wel bij iedereen geliefd. En elke thuiskok (man of vrouw) streeft ernaar om perfecte aardappelpuree te maken.

Sommigen voegen parmezaanse kaas toe, anderen een paar druppels truffelolie en weer anderen sesamolie aan aardappelpuree voor een betere smaak.

In april 2024 explodeerden de sociale netwerken van de wereld met een nieuw recept voor aardappelpuree. Ze begonnen er een heel trendy ingrediënt aan toe te voegen en verbaasden zich over de smaak! Een korte video met een nieuwe manier om aardappelpuree te maken kreeg bijna 2 miljoen views in een maand!

En het hele geheim is vette kwark!

Je vraagt waarom ik kwark een “trendy ingrediënt” noem? Nou, dat is omdat het cottage cheese was dat vorige maand de kookwereld op zijn kop zette. Er wordt niet alleen aardappelpuree mee gemaakt, maar ook ijs en het “beste roerei” van 2024.

Bewaar dit recept op je sociale media of gebruik de “repost” functie in Zen! Verras je familie en gasten met een nieuw recept voor malse, lekkere en smaakvolle aardappelpuree.

Zinvolle aardappelpuree 2024

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Verse aardappelen - 1 kilo;
  • Verse knoflook - 5-6 teentjes;
  • Olijfolie - 1 eetlepel;
  • Boter - 50 gram;
  • Vette kwark - 300 gram;
  • Melk (room) - 50 ml;
  • Zout - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Was de aardappelen, schil ze, snijd ze in grote gelijke partjes.
  2. Kook 2 liter water in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in 10-12 minuten gaar. Giet het water af.
  3. Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de kwark door een fijne zeef.
  4. Pel de teentjes knoflook en bak ze met olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en hak “tot moes” met een scherp mes.
  5. Stamp de aardappelen in een steelpan, voeg de boter, knoflook en kwark toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Wrijf de aardappelpuree door een fijne zeef.

Heerlijke, smaakvolle aardappelpuree is klaar! Als garnering past het bij vlees, kip, vis, koteletten, gehaktballen, enz.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Turkse aardappelen - een straatgerecht dat je thuis kunt maken met de smaken van Istanbul

Volgende publicatie: Superfood van deze tijd: 5 redenen waarom je spinazie aan je dieet zou moeten toevoegen als je iets ouder dan 50 bent

Gerelateerde publicaties